Wysłany: Sob Sty 02, 2010 00:44 [Freeladner] Płyn chłodzenia
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1998
Witam
Moje pytanie dotyczy plynu chlodzenia. Chodzi o to ze musze przynajmniej raz w tygodniu dolac do pelna bo gdzies mi ucieka. Bylem u mechanika ktory stwierdzil ze wszystko jest ok nie ma zadnych wyciekow i praktycznie nic sie nie dowiedzialem i nadal dolewam.
Stwierdzil tylko ze musze wymienic czujnik temperatury bo nie dziala i wiatrak sie nie zalancza. Zrobilem to ale nadal jest ten sam problem z brakiem plynu.
Dziasiaj np dolalem dp maximum, przejechalem 20km i pojemnik byl suchy
Prosze o pomoc gdzie szukac przyczyny?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Gru 19, 2010 22:37, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sty 02, 2010 00:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Uuu troche dużo tego płynu ubywa, chyba aż za dużo, żeby to była uszczelka pod głowicą.
Oglądnij sobie okolice zbiorniczka wyrównawczego, czy nie pękł czasem, zobacz czy gdzieśtam spod pompy wodnej nie ma wycieków, potem jeszcze przypatrz się belce pod chłodnicą - czy jest sucha. U mnie z kolei kiedyś jeden przewód się przetarł i stamtąd wywalało płyn. Najlepiej byłoby wjechać na kanał, odpalić woza, rozgrzać porządnie i zobaczyć, czy coś gdzieś nie kapie. Ale jeszcze na wszelki wypadek sprawdź, jak się ma spód korka wlewu oleju (czy się tam masełko nie robi).
marcin261080, nagrzej auto, postaw na sniegu,prawdz czy nie cieknie z termostatu, nastepnie czy kolektor ssacy nie jest mokry od spodu. Potem wszystkie weze i chlodnica.
Dolalem dzisiaj plynu do maximum i rozgrzalem silnik. Podczas jazdy moglem tego nie widziec ale strasznie parowal plyn spod korka chodz byl dobrze dokrecony.
Czy to moze byc przyczyna utraty tak duzej utraty plynu?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum