Wysłany: Nie Sty 03, 2010 18:16 [ROVER 214si 16V] Ciśnienie w układzie chłodzenia
Witam wszystkich.Jestem tu nowy i mam pytanie.Otóż mam problem z układem chłodzenia .Po uruchomieniu silnika wraz ze wzrostem temp. twardnieją przewody i zaczyna się gotować w silniku a zbiorniczek wyr. robi się pełny.Temperatura rośnie pod czerwone i opada że ledwo wentylator nadąży zchładzać .Wymieniłem termostat +odpowietrzenie ale nic. Czyżby wadliwa uszczelka głowicy?.Proszę o pomoc .
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Sty 03, 2010 18:17, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sty 03, 2010 18:16 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
[quote="kasjopea"]Może warto wymienić korek od zbiorniczka wyrównawczego [/quote ]Ale korek chyba trzyma ciśnienie bo jak płyn opadnie i odkręce to wydostaje się ciśnienie i przewody miękną
Pomógł: 22 razy Dołączył: 17 Cze 2007 Posty: 387 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: Nie Sty 03, 2010 21:40
dlugoszp napisał/a:
Czyżby wadliwa uszczelka głowicy?
Niestety ale może to być prawidłowa diagnoza.
Czy w zbiorniku z płynem nie pokazuje się olej albo poziom oleju podejrzanie nie rośnie?
Możesz zamiast korka na zbiorniczku założyć szczelnie cienką gumową rękawiczkę, balon lub coś innego. Podgazować i zobaczyć czy jej nie pompuje. Jeśli tak zapewne dmucha z cylindrów do kanałów wodnych.
Po założeniu nowej uszczelki auto chodzi bez zarzutu .A ogrzewanie grzeje lepiej niz wcześniej jak było dobrze. trzeba wyłączać bo się nie da wysiedzieć Oby tak dalej.Dzięki wszystkim za pomoc i pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum