Ostatnio usłyszałem w jednej z noworocznych audycji radiowych, że dobrą metodą na dotrzymanie noworocznych postanowień jest poinformowanie o nich jak największej ilości osób, aby nie tyle wspierały nas w swoim postanowieniu, co po prostu wiedziały o nim, przez co człowiek ma mieć większą motywację do wytrwania aby nie wyjść na głupka w oczach osób poinformowanych
Ponieważ w ubiegłych latach inne formy "motywujace" nie odniosły oczekiwanego rezultatu, chciałem poinformować wszem i wobec, że w dniu 04-01-2010 Ley ponownie rzuca palenie
Rzucanie "bo zaoszczędzę", "bo zdrowiej" i "bo tak" nie skutkowało - w tym roku testuję więc opcję "bo chcę dotrzymać danego słowa"
Pozdrawiam
Ley
P.S. I proszę mi z całą stanowczością odmawiać jeśli będę sępił
_________________ proud owner of Rover 45 british racing green 2004 former but still proud owner of Rover 216 GTI Twin Cam 1993
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sty 04, 2010 13:59 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Przede wszystkim życzę wytrwałości I najważniejsze to musisz CHCIEĆ! Bo same postanowienia czy to noworoczne czy z inszej okazji będą nic nie warte.
Powodzenia
...idąc za przykładem Ley'a , moim postanowieniem noworocznym jest:
- zmiana pracy
- wyciszenie prawego, przedniego skrzydełka Kochanicy
-wycieczka w Bieszczady-chociażby na długi weekend
-wycieczka nad kałużę, Bałtykiem zwaną
Ja za motywacje rzucenia palenia, przyjąłem nie informowanie jak największego grona ludzi tylko ......
No własnie.
Obliczyłem sobie ze na faje miesięcznie wydaje ok 200pln.
Poszedłem do sklepu kupiłem laptopa na raty (1rok) rata wyniosła mnie 227zł. I tak przed kupnem papierosów myslałem o racie. Spłaciłem ustrojstwo w pażdzierniku, nadal nie pale.
_________________ www.w-mp3.pl Nie trąb, robię co mogę
Ja idę w ślady Brt'a, postanawiam nie zaczynać Mam jeszcze większą motywację, bo teraz na weselicho zbieram
Więc Ley, na zlotach trzymamy sztamę razem z maniaq'iem i nie damy się wrobić w palenie Papierosy to zło
_________________ Nigdy nie jest tak źle, aby nie mogło być gorzej....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum