Witam,mam problem z moim roverkiem. Auto jezdzilo bezproblemowo az pewnego dnia odpalilem auto, przejechalem pare metrow i auto zgaslo. Na poczatku odpalalo ale po sekundzie gaslo,az w koncu nie odpala wogole, kreci kreci ale niz z tego. Co to moze byc? Dodam ze mialem podobny problem jakis miesiac temu ale po wizycie u mechanika bylo wszystko ok,jednak mechanik nie byl w stanie okreslic przyczyny i wzial jedynie 50 zl za to ze poprzeczyszczal kopulke, posprawdzal swiecie itp. Prosze o pomoc ...
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sty 05, 2010 16:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Maj 2009 Posty: 93 Skąd: Kraków
Wysłany: Wto Sty 05, 2010 17:20
W sumie objawy podobne. Zaglądnij do mojego tematu :http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?p=442634#442634
Ja proponuję sprawdzić samemu czy jest iskra w ogóle podawana. To można przynajmniej samemu łatwo sprawdzić
Co do przyczyny to wina może leżeć miedzy innymi w następujących elementach :
Niestety komp - ale to lepiej na sam koniec zostawić...
palec , kopułka , przewody WN, cewka, świece, czujnik położenia wału i kilka innych....
palec , kopułka , przewody WN, cewka, świece i iska sa OK, a moze alarm odcina doplyw paliwa? czy odlaczenie i podlaczenie ponowne akumulatora powinno zresetowac alarm? bo zrobilem tak ale nic nie dalo
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Maj 2009 Posty: 93 Skąd: Kraków
Wysłany: Wto Sty 05, 2010 17:36
Przyjrzyj się bezpiecznikowi uderzeniowemu. Skoro iskra jest to wina paliwa... Filtr powietrza też możesz obejrzeć A pompa paliwa pracuje ? zawsze możesz odkręcić przewód paliwowy od filtru paliwa i sprawdzić czy podaje paliwo...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum