Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
witam
...dluga historia ale sie streszcze... zgubilem jedyny kluczyk z pilotem...auto mialem otwrte...niemialem kodu EKA do immmo wiec przelozylem zamek, stacyjke, immmo z kodem EKA z innego rovera ale Turbo Disla,wciaz klucz niema pilota(niepotrzebuje)...wprowadzilem kod przez zamek w drzwiach, odblokowalo sie immo.. rozrusznik kreci ale nieodpala...
...jakies sugestie?
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Mar 06, 2011 15:02, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sty 05, 2010 14:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
100zł kosztuje programowanie plus wyciągnięcie kodu więc nie wiem czy to taki dobry pomysł był bo rozumiem że pilotem nie możesz otworzyć znacy rozbroić immo?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Vesper416, wiesz, ale jak ktoś ma sytuację awaryjną (czyt.: zgubiony pilot i brak kodu) to lepiej poznać kod i nawet podjechać do warsztatu, niż ładować na lawetę
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
dzisiaj wieczorem zapłacę za ten kod immo z tej stronki wyżej i napiszę czy działa
Vesper416 napisał/a:
100zł kosztuje programowanie plus wyciągnięcie kodu więc nie wiem czy to taki dobry pomysł
policz jeszcze dojazd tak jak w moim przypadku bo u mnie nikt mi kodu nie odczyta bo kompa T4 nikt nie ma
najbliżej mam do Wawy gdzie podłączenie kosztuje 150zł plus dojazd 50zł czyli razem 200zł a tu przeliczając Funty wychodzi jakieś 69zł więc jest różnica prawda
ta stronka to NIE SCIEMA! i bez takich ...niemam zadnego interesu podawac sciem mi zadzialalo...a jezeli ktos niewierzy to prosze z tego niekorzystac!,,chcialem byc dobry i podzielic sie informacja to juz zostalem okrzykniety sciemniaczem..
...oni NIEGENERUJA nowego kodu EKA tylko...jak sie rodzi rowerek to dostaje kod EKA i do puki ktos go nie zmieni to ma go cale zycie, oni maja(tak jaj to rozumiem) baze danych samochodow i kodow do nich przypisanych i podajac numer VIN wyskakuje im numer EKA, ale jesli miedzy czasie zostal on przez jakiegos szpeca zmieniony to juz wtedy niezadziala...
...i prosze nietraktowac tego jako reklamy jakiegos serwisu, tylko droge ktora MI sie udalo rozwiazac pewien problem...
Teoretycznie jest możliwe ukrycie kodu EKA w numerze VIN.
Nikt tak do końca nie wie ile danych jest zawartych w tym numerze. Producent mógł ukryć o wiele więcej informacji jak rok model i wyposażenie a my o tym nie musimy wiedzieć. Serwisy również nie koniecznie te autoryzowane jak rowniez nie autoryzowane nie muszą posiadać wiedzy ani zdolności do generowania kodów EKA bo po to mają T4 a na czymś zarobić trzeba!
Druga strona istnieje możliwość złamania algorytmu szyfrującego kody eka w numerze VIN jedyny problem to posiadanie bazy danych z numerami Vin i przypisanymi im kodami eka! Taka baza oczywiście musiała składać się z bardzo dużej ilości par!!!
Teoretycznie wszystko jest możliwe
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
luxusis, nikt nie kwestionuje tego, że ta strona działa i nikt nie mówi, że kłamiesz. Po prostu rodzi to kwestie natury bezpieczeństwa, ale jak juz wspomniałeś wystarczy zmienić EKA za pomocą testera i już nie da się za pomocą tej strony odnaleźć
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
niestety nie udało się wygenerować kodu immo z tej stronki pomimo że był komunikat żeby czekać na ten kod
dostałem takiego maila z którego rozumiem że kod powinien mi zostać przysłany chyba że źle to zrozumiałem
Cytat:
Hi,
Thank you for using the MG Rover Code Service, The code is now recorded in the MGR database, you will be refunded.
zapłaciłem kasę ale po 15 minutach zwrócili ją z powrotem nie wiadomo czemu
kumpel wysłał maila co się stało że kasa wróciła a kod nie został wysłany ale jak narazie bez odpowiedzi z ich strony także klapa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum