Wysłany: Pią Sty 08, 2010 16:38 [R618] Brak ładowania?
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: wszystkie
sprawa wygląda następująco:
wczoraj wracając do domu wieczorem zauważyłem ze po odpaleniu auta ie znika kontrolka aku
po chwili zniknęła wiec nie przejąłem sie tym zbytnio.
Dziś rano jadąc do pracy kontrolka sie nie paliła, dopiero gdy ponownie odpaliłem auto koło południa to kontrolka świeciła natarczywie i nie chciała zgasnąć...w pewnym momencie pojawiły sie kolejne kontrolki tj.srs, abs zegary przestały działać...zjechałem na bok, ugrzęzłem w śniegu i zgasł mi silnik jak sie domyślacie nie odpalił już...
wydaje sie ze to coś z alternatorem ale nie znam sie na tym
ogólnie to potrzebuje auto na jutro a tu taka niespodzianka
dodam jeszcze ze wczoraj przed całą awarią wymieniałem podświetlenie zegarów-mogło to mieć jakiś wpływ na to??
please help me friends
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Lut 08, 2011 16:42, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sty 08, 2010 16:38 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pią Sty 08, 2010 18:02 Re: [R618] brak ładaowania?
fresku napisał/a:
sprawa wygląda następująco:
wczoraj wracając do domu wieczorem zauważyłem ze po odpaleniu auta ie znika kontrolka aku
po chwili zniknęła wiec nie przejąłem sie tym zbytnio.
Dziś rano jadąc do pracy kontrolka sie nie paliła, dopiero gdy ponownie odpaliłem auto koło południa to kontrolka świeciła natarczywie i nie chciała zgasnąć...w pewnym momencie pojawiły sie kolejne kontrolki tj.srs, abs zegary przestały działać...zjechałem na bok, ugrzęzłem w śniegu i zgasł mi silnik jak sie domyślacie nie odpalił już...
wydaje sie ze to coś z alternatorem ale nie znam sie na tym
ogólnie to potrzebuje auto na jutro a tu taka niespodzianka
dodam jeszcze ze wczoraj przed całą awarią wymieniałem podświetlenie zegarów-mogło to mieć jakiś wpływ na to??
please help me friends
miałem identycznie, winny był regulator napięcia w alternatorze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum