Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Chcialem wymienic zarowke i cos poszlo nie tak. Ostatno jak wymienialem z lewej strony poszlo dosc sprawnie. Dzis z prawej, gorszy dostep i drucik/sprezynka w reku zostal :-(
Porobilem fotki ale nie widac drugiej strony. czy jest to "lustrzane odbicie"? Jak powinna byc zalozona ta sprezynka? A dokladnie gdzie o co te druciki zaczepic? Fajnie bylo by poprzec fotkami.
_________________ --== "Z mądrym człowiekiem to i pogadać ciekawie." ==-- Fiodor Dostojewski
Ostatnio zmieniony przez apples Sob Cze 11, 2011 21:11, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lut 15, 2009 19:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Z tego co pamiętam druciki powinny wejść od zewnątrz w otwory blaszki z prawej strony na twoim zdjęciu. Z lewej strony znajdują się zaczepy do zamknięcia włożonej żarówki.
Z tego co pamiętam druciki powinny wejść od zewnątrz w otwory blaszki z prawej strony na twoim zdjęciu. Z lewej strony znajdują się zaczepy do zamknięcia włożonej żarówki.
Tylko jak je tam wlozyc? Naleze do ludzi tz "grubej budowy kosci". Rece juz cale pociete :-(
Na rysunku w instrukcji sa zagiete pod katem 90°, moze je tak spreparowac?
[ Dodano: Nie Lut 15, 2009 19:40 ]
W ten sposob to zrobilem
_________________ --== "Z mądrym człowiekiem to i pogadać ciekawie." ==-- Fiodor Dostojewski
Wysłany: Sob Sty 09, 2010 06:22 [R75] Wymiana żarówki
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Jak dostać się do żarówki w przednij lampie. Nie ma tam miejsca żeby wsadzić rękę. W lewej lampie jakoś sobie poradziłem. Czy z prawej strony trzeba ją zdemontować żeby dostać się do żarówki??
Za dużo tego wszystkiego pod tą maską:)
_________________ "Dwie rzeczy są nieskończone - Wszechświat i głupota ludzka. Co do tej pierwszej istnieją jeszcze wątpliwości" - Albert Einstein
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Gru 02, 2010 00:43, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 54 razy Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 957 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: Sob Sty 09, 2010 09:49
W ciągu półtora roku wymieniłem już 4 żarówki z przodu,jednak trudniej było właśnie z prawej,ale na skali od 1 do 10 to jakieś 6.Są gorsze auta-w moim ducato trzeba odkręcić atrapę.
Nie no a od czego jest instrukcja obsługi.
informatycy mawiaja RTFM myślę że nie muszę rozwijać tego skrótu
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Wysłany: Pon Sty 25, 2010 08:08 [R75] JAK WYMIENIEC ZAROWKE Z PRAWEJ STRONY.
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Mam wielki problem z wymiana zarowki po prawej stronie.
Otoz demontuje ten koniec zbironika plynu do spryskiwaczy ale nadal jest cholernie malo miejsca aby wlaozyc reke i dblokowac zarowke czy macie jakies sposoby jakies schematy postwpowania po prostu tragednia z ta wymiana jak lewej i prawej strony,
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Gru 02, 2010 00:21, w całości zmieniany 1 raz
ale tak dla pewności spytam to wymieniasz ją przez klapkę przeznaczoną do tego celu w nadkolu??? raczej nie powinno być problemów wymianiałem nawet w nocy na drodze i nie trzeba było nic demontować
_________________ Pozdrawiam
Rover 75 V6 obecnie Avensis
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum