Wysłany: Pon Sty 11, 2010 01:04 [Rover 420 Di 1998r]Mogę wlać ten olej do skrzyni?
Cześć wszystkim. Jestem w trakcie wymiany sprzęgła w moim Roverku. Muszę spuścić olej ze skrzyni i mam taki: Carlube 75W90. I teraz pytanie czy mogę go wlać do tej skrzyni?
P.S
Czy przy wymianie sprzęgła zaleca się wymianę wysprzęglika i pompki? Pompa jest cała jak i wysprzęglik
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sty 11, 2010 01:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Lepiej jednak stosowac sie do zalecen producenta. Z kolei nawet gdybys mial silnik K serii ze skrzynia R65 to i tak tam olej to tylko 75W80 a nie 75W90
smartman napisał/a:
Czy przy wymianie sprzęgła zaleca się wymianę wysprzęglika i pompki? Pompa jest cała jak i wysprzęglik
nie jestem w 100% pewien czy tak czy nie ale koledze podczas wymiany sprzegla wymieniono jedynie sprzeglo wlasciwe, zalano swiezy olej i uszczelniono obudowe skrzyni
powodzenia
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
moze być tak, że cieżej będą biegi wchodzić... szczególnie zimą, a moze być tak, że wszystko będzie ok. .... osobiście zmieniłem z jakiegoś TOTAL'a 75W90 na MTFa i różnica w pracy skrzyni była spora na plus
Zobaczymy jak będzie chodzić Co do wymiany sprzęgła to jest droga przez mękę robię to już 2 dzień ale już jestem blisko zostało mi tylko wyjęcie skrzyni którą już odkręciłem i trzyma się tylko na 3 śrubach bo było już ciemno i do domu silnik oczywiście pod lewarowałem wszystko jest okey
Okey dzięki za rady na razie mam ten olej co podałem wyżej z czasem zmienię na MTF94 Co do sprzęgła to będę je jeszcze robił 1 dzień w sobotę w tygodniu muszę się uczyć
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum