Wysłany: Sob Sty 09, 2010 21:44 [R214Si] Podświetlenie i rozdziałka pytanie !!!
Chcę założyc małe diody oświetlające przyciski do podnoszenia szyb z zasilania zapalniczki i zrobić jeszcze rozdziałkę zapalniczki na np. 3 wyjscia ?Co wy na to ? Mozna tak to podepiąć i jak jest potem z bezpiecznikiem zmienić na większy - jaki ?
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sty 09, 2010 21:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 9 razy Dołączył: 21 Paź 2007 Posty: 256 Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie Sty 10, 2010 23:57
sprawdzalem wczoraj i do przyciskow od podnoszenia szyb dochodza dwa kabelki pradowe (jeden na kazdy przycisk). duzo latwiej jest pociagnac z tad niz od zapalniczki
Pomógł: 9 razy Dołączył: 21 Paź 2007 Posty: 256 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto Sty 12, 2010 09:47
prad jest zawsze w szybach gdy sie przekreci kluczyk na I, a ze nie siedzi sie w samochodzie przy zapalonych swiatlach a wylaczonym zupelnie samochodzie.. wiec po co utrudniac sobie zycie i rozbierac sporo elementow skoro mozna pociagnac prad z kabelka ktory jest 2cm od diody...
Nom teeż to robię Teraz to mi chodzi o zapalniczkę bo chce kupić rozdziałkę i nie wpinajac rozdziałki z przodu chcę ja wepiać z tyłu zapalniczki podepiąć jakoś kable ale jak! Wypodpinam tyle tego że wkoncu cos pierdzielnie ... no nie wiem ?
Ja też takie diody (3mm) montowałem jakoś w sierpniu, podpiąłem pod zapalniczkę i jest bez problemów na razie. Tylko że są mocne i w nocy oświetlają tylną kanapę. Więc szukam podłokietnika w przystępnej cenie żeby to światło na nim się zatrzymywało. Bo tak, to trochę wiochowato wygląda po zmroku.
Ostatnio jak bylem w Polsce kupilem podlokietnik w biedronce Nie jest to rewelacja zadna ale, jest lepsze niz nic . Co do diodek to tez chyba dam zasilanie z zapalniczki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum