Witam
Będę wymieniał rozrząd w moim Roverku.Mam pytanko jak będę kupował części pasek napinacz to napewno.Chodzi mi o pompę wody.Pierwszy raz będę robił wymianę rozrządu więc chyba pompę wody też muszę wymienić To wszystko jak na pierwszy raz czy jeszcze coś muszę wymienić
Z góry wielkie dzięki.
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sty 13, 2010 09:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
uszczelniacze jezeli nie ciekna lepiwj nie wymieniac.ale pompe wody to raczej tak.koszt okolo 80zl. jak mialem poldka z tym silnikiem,to dostep do rozrzadu,pompy i innych podzespolow w tym silniku byl o wiele lepszy,takze w takim aucie mozna sobie darowac pompe,bo zalozenie nowej to kwestia minut.
dziki, Jest taka nie pisana zasada na każdym forum że jak piszesz w innych tematach o swoich problemach usterkach i uda się rozwiązać to na końcu piszesz co było nie tak aby kolejni użytkownicy mieli już gotową odpowiedź.
Na pewno wiesz o co chodzi!
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
uszczelniacze jezeli nie ciekna lepiwj nie wymieniac
nie wiem czy chciałbyś to wszystko rozbierać jeszcze raz i to tylko dlatego że puścił uszczelniacz w niedługim czasie po wymianie rozrządu a tak bywa
dobrze jeśli sam to zrobisz ale jeśli to mechanik będzie rozbierał to zapłacisz mu znowu za rozebranie gdzie przy wymianie rozrządu wcześniej zapłaciłbyś tylko raz
więc oszczędność na wymianie uszczelniaczy może wyjść bokiem i nie jednemu wyszła
witam a ja mam wątpliwość
np. mam silnik niby cholera wie jaki bo niby jest wymieniony na ten model od nowszego roera ja mam model starszy tzw. kanciaka 91-95 a silnik od 95-97-99 czy jakoś tak ale czy to prawda to też jest tajemnica...i jak tu dobrać rozrząd patrzyłem na tomateam i widziałem po numerach kat. że były takie same a niektóre inne....musiał bym sprawdzić ile pasek ma ząbków ...czy co...
zobaczyłem taki rozrząd
http://allegro.pl/item878...3r_benzyna.html
warto sie w to pchać ?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum