Wysłany: Nie Sty 03, 2010 23:12 [ R200 1.6 16V] problem z komputerem
Witam po raz kolejny na forum. Tym razem mam problem z komputerem gdyż diagnoza postawiona przez kolejnego mechanika jest taka ,że roverek nie dostaje paliwa do wtrysków ( nie otwierają się ) .Co jest za to odpowiedzialne komputer czy coś innego i czy istnieje możliwość zgrania imo z samym kompem ??Pozdrawiam Kuri.
_________________ Mały ale jary --- tyle o moim 216 :)
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Sty 03, 2010 23:26, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sty 03, 2010 23:12 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jak chcesz sprawdzić czy komputer daje sygnały dla wtrysków, to najlepiej jest podłączyć diodę (oczywiście przez rezystor) do 2 przewodów które idą do wtrysków, gdy zamrugają w trakcie odpalania to komputer podaje sygnał i problemu gdzie indziej trzeba szukać.
[ Dodano: Sro Sty 13, 2010 13:53 ] Vesper416 podczas kręcenia wtryskujesz do filtra powietrza plaka a samochód zaciąga go razem z powietrzem, plak jest palny więc samochód odpala ale jechać się tak nie da
jak byłem młodszy to sie bawiło takimi sprayami w miotacz ognia ale w życiu mi nie przysło odpalać samochodu w ten sposób. Szkoda że teraz dopiero się dowiaduje bo jak miałem problem z paliwem i nie mogłem silnika urochomic.... Tak bylo by prosciej o diagnoze
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum