Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2004
Świeżo kupiony roverek padł...
Skrzynia biegów.
Którego biegu bym nie wrzucił, nawet wsteczny, i tak jedzie jakby to była trójka.
Lewarek chodzi jak patyk w g... Na luzie zostaje tam, gdzie się go ustawi. Nie wraca na środek.
Nie wiem, co to może być. Mam nadzieję, że się dotoczę do mojego warsztatu (25 km).
Akurat zdążyłem zimówki założyć.
Kląć mi się chce
_________________ Był 75 CDT tourer, potem 75 CDTi limuzyna, potem Mazda Premacy DiTD, a teraz oldschool = R45 sedan iTD...
Ostatnio zmieniony przez apples Nie Gru 18, 2011 10:46, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sty 13, 2010 11:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Sro Sty 13, 2010 12:00
Nie skrzynia.
Padły linki (urwała się) lub po prostu spadły z "jabłek".
Odkręć akumulator i zobaczysz 2 linki założone na kulki od mechanizmu zmiany biegów na skrzyni. Jak spadły to wystarczy je wcisnąć ponownie najlepiej na smar grafitowy.
Patrz zdjęcie poniżej.
Ostatnio zmieniony przez apples Nie Gru 18, 2011 10:46, w całości zmieniany 1 raz
Oj... Dzięki (kliknąłem "pomógł")!
Tak stawiałem 1/20 że to może być to, skoro w ogóle działa.
Słabo się na tym znam, ale ex-właściciel mojego ex-roverka kombi robił to kiedyś.
Dzięki! Dzięki!
Nie wiesz / nie wiecie, co się robi, jeśli jest urwane?
Wymienia? "Spawa"? Łatwo dostać takie linki?
_________________ Był 75 CDT tourer, potem 75 CDTi limuzyna, potem Mazda Premacy DiTD, a teraz oldschool = R45 sedan iTD...
Wysłany: Sro Sty 13, 2010 15:45
Jak znajdziesz taniej dorobienie niż używkę to dorób. Używane linki zawsze trochę mogą być wyciągnięte.
Informacja o roczniku jest bezużyteczna. Mogłeś tylko dopisać że to manual, aby administratorzy się nie czepiali.
thef,
poprawione, sorry, wszystko dziś robię w biegu, właśnie wróciłem (PKP) z warsztatu
[ Dodano: Sro Sty 13, 2010 18:38 ] PHJOWI,
Ale czy ze starszej wersji będzie to pasowało???
[ Dodano: Sro Sty 13, 2010 18:42 ]
Apples ma obie linki - można wziąć w komplecie, ale Roverek z 99 roku.
Mówi, że na oko wygląda tak samo...
Panowie, wie ktoś, będzie to pasowało?
Czemu trzeba przerzucać komplet?
apples,
Nie widziałem. Dziś to rozgrzebali, jutro wyciągną całość (podobno zejdzie się).
Ze mnie mechanik żaden... na oko wygląda to podobnie. Czym może się różnić?
Dziś widziałem tylko urwaną końcówkę - wygląda jak to przy cyfrze 8 na Twoim wykresie.
Urwane jest ok. 3 cm od końcówki, mierząc od miejsca, gdzie biegnie już sama (ta najcieńsza) linka.
[ Dodano: Sro Sty 13, 2010 19:08 ] PHJOWI,
Myślisz, że linki z roku '99 pasują do rocznika '04?
A na marginesie - czy u Ciebie to jest powiat Śrem?
pozdrawiam
To skoro miałeś wymieniane to:
1. Oba typy pasują, lub...
2. Da się to jakoś (łatwo?) przerobić.
(Chyba roverek przerasta moje możliwości - żeby w takim aucie coś przerabiać... Trochę grzech... No i trzeba coś kumać. A ja, jak się uprę, tyle kumam, co żabka. O tak: kum-kum!)
Cóż... niektórzy potrafią, niczym sołtys w Syrence. Ja się znam nieraz teoretycznie i szpachlowozy zwykle demaskuję. Poza tym potrafię zjeździć pół kraju, żeby sobie coś niedrogo znaleźć (a że się popsuje? jak kupisz taniej, i tak może się opłacać, jeśli rocznik młody)
Dzięki!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum