Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: wszystkie
Przymierzam się do samodzielnej wymiany rożrządu w moim R. I tu pytanie czy ktoś sobie sam już kiedyś wymieniał. Chodzi mi o to gdzie szukać znaczników w rozrządzie i ogólne porady co i jak po kolei. Na mechanice znam się średnio, jedyną rzeczą jaką na razie nie robiłem to właśnie rozrządy w autach. Za wszelkie rady z góry dziękuje.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Gru 02, 2010 00:38, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sty 14, 2010 20:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Przymierzam się do samodzielnej wymiany rożrządu w moim R. I tu pytanie czy ktoś sobie sam już kiedyś wymieniał. Chodzi mi o to gdzie szukać znaczników w rozrządzie i ogólne porady co i jak po kolei. Na mechanice znam się średnio, jedyną rzeczą jaką na razie nie robiłem to właśnie rozrządy w autach. Za wszelkie rady z góry dziękuje.
chlopaki obejrzalem ten filmik na youtubie i troche nie wyobrazam sobie wymiany paska rozrzadu na wlasna reke.
1. Dostep do silnika. Ktoregos razu z ciekawosci sciagnalem gorna czesc obudowy paska rozrzadu i powiem, wam, ze jak dla mnie to tam jest za malo miejsca by wykonac poprawnie pokazane na filmie operacje.
A glupiego pytania nie zadam bo wiem, ze da sie wymienic pasek bez wyciagania silnika
2. Trzeba zablokowac wal. Skad taki bloker wziac, gosciu widac, ze mial jakas samorobe:/
3. Klucz dynamometryczny jeszcze nie posiadam a pozadniejszy to wydatek paru setek
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
z tym dostępem, to tylko tak strasznie wygląda, a w praktyce nie jest najgorzej
blokowanie wału też da się zrobić na kilka sposobów nawet bez dorabiania narzędzia, na forum już o tym trochę jest
a klucz do jednej operacji zawsze można pożyczyć
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum