Wysłany: Pią Sty 15, 2010 17:27 [R214 Si 98'] Problem ze wskazówką temperatury.
Szukałem podobnego tematu (być może źle) i nic podobnego nie znalazłem.Otóż wskazówka temperatury silnika prawdopodobnie przekłamuje.do 90 stopni dochodzi po max 1.5 km.W tym samym czasie z nawiewów ciągle leci chłodne powietrze.Dzisiaj z powodu wycieku płynu,zagotował się.a wskazówka ciągle pokazywała 90.
Co może być przyczyną?
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sty 15, 2010 17:27 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Chyba troszke się nie zrozumieliśmy.Temat załozyłem odnosnie wskazówki.Za nią odpowiada bodajże czujnik temperatury,ten który jest od spodu ( niebieski) czy może to być jego wina,że wskazówka zbyt szybko idzie do góry?
ok czyli chodzi ci o wskazówkę dobra.
Jest tam czujnik może być jego wina ale nie musi ale piszesz że masz też olej w zbiorniczku od płynu chłodniczego
Niby ten olej jest w zbiorniczku,ale to jedyny objaw HGF.prawdopodobne jest to,że własciciel przedemną robił Uszczelke pod głowicą i nie wyczyscił zbiorniczka lub/i całego obiegu.
Sam juz nie wiem co mysleć.
Jutro wezme się za naprawe trefnego wężyka i zobaczymy co z tego wyjdzie.widziałem delikatne plamki już po kupnie Roverka (2 tyg.temu) teraz dzieło zniszczenia doprawili gazownicy,podłączając instalacje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum