Wysłany: Pią Sty 15, 2010 23:58 [R45 1,6 2002r] Jaki mam silnik?
Witam wszystkich
Mam problem z określeniem pojemności mojego silnika.Samochód został kupiony w listopadzie 2009 r w komisie został sprowadzony z Francjii.We wszystkich tłumaczeniach dokumentów jak i na przeglądzie figurował jako silnik 1,6 i tak został przeze mnie zarejestrowany.Po pewnym czasie znalazłem forum gdzie można sprawdzić nr VIN auta i tam zdziwienie bo w/g tego numeru samochód powinien posiadać silnik 1,4.
Teraz moje pytania
1.W jaki sposób mogę sprawdzić jaki mam silnik?
2.Czy np.przy wymianie rozrządu ma to znaczenie?
3.Czy można wizualnie dostrzec jakieś różnice?
Osobiście nie robi mi to wielkiej różnicy czy to 1,4 czy 1,6 bo moce są porównywalne i spalanie również ale chyba przy dokonywaniu ewetualnych napraw ma to jednak już znaczenie?[/b]
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sty 15, 2010 23:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
najprościej jest podłączyć autko do kompa i zobaczysz wszystko
No nie jestem pewien. może jeździ na 1,6 z kompem od 1,4 i wtedy nie sprawdzisz kompem
[ Dodano: Sob Sty 16, 2010 08:49 ]
ale po numerach idzie dojść kiedyś był wątek jak odróżnić 1,1 od 1,4 i PHJOWI pisał jak to sprawdzić chyba
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
No właśnie o twoim wątku pisałempawel.o83.
Czyli 1.1 ma początek numeru 11K, 1.4 ma 14K, 1.6 będzie 16K a 1.8 powinien mieć 18K
MG TF 160 srebrny pocisk
ale tochodzi o nr. silnika którego w dowodzie nie ma
MG TF 160 srebrny pocisk
jaki masz silnik mozna latwo rozszyfrowac po numerach silnika,na silniku.mi chodzi o to ze masz w vinie inny silnik i inny w dowodzie i innych papierach.takze jest cos nie tak.moze jest to pomylka wyszukiwarki vin co malo prawdopodobne, albo [nic nie sugeruje i nie strasze]numery nie pochodza od tego pojazdu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum