Wysłany: Nie Sty 17, 2010 17:40 [Rover 416si 1,6 16V] jak wsadzic przgub w skrzynie?
Witam
mam duży problem z wsadzeniem lewego i prawego przeguba wewnętrznego do skrzyni. Żeby go wyciągnąć musiałem podważyć delikatnie łomem a żeby wsadzić to jak? Na sile próbowałem i ani jeden ani drugi nie chce - może jest jakiś sposób na to?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sty 17, 2010 17:40 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ale nie wchodzi w wieloklin , czy zabezpieczenie nie chce zaskoczyć??
jak zabezpieczenie, to traf na wieloklin, i z niewielkiego "rozpędu" wejdzie, (zostawiasz przegub wew. na miejscu, a rozpędzasz się półosią z przegubem zewnętrznym jest tam sporo luzu w przegubie wewnętrznym, tak, że da się stuknąć), a jak na wieloklin nie chce wejść, to sprawdź, czy nie jest zabrudzony, albo zaklepnięty w którymś miejscu...
wychodził lekko??
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Ja u siebie wyciagajac uzywalem duzego srubowkreta, a zakladajac lekko uderzylem mlotkiem i wskoczyly oba. Z tym ze druga osoba pomagala z zewnatrz trzymajac za piaste. Jak masz taki gumowy mlotek to powinno wejsc.
_________________ Don't drink and drive, just smoke and fly
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum