Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 79 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto Sty 19, 2010 21:00 [r200 1.4si '97]Wymiana pompy paliwa i późniejsze problemy
Witam.
Mam problem taki, że miałem kilka dni temu wymienianą pompę paliwa i od tego momentu coś jest nie tak...
Sytuacja wygląda tak, że mimo wskazywania przez wskazówkę na desce stanu paliwa 3-4mm ponad czerwone pole, auto zachowuje się jakby paliwa nie miało - czyli gaśnie w czasie jazdy, ew. nie odpala - po dolaniu paliwa problem znika.
I teraz pytanie - czy możliwe, że pompa nie zasysa całego paliwa ze zbiornika? Jest w ogóle taka możliwość?
Pozdrawiam
sandal
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sty 19, 2010 21:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
z tego co wiem to jest. Pompa zasysa tylko do jakiegoś poziomu... pobiera pobiera... i sie konczy, a paliwo w baku jescze jest. Znajomy tak miał... a może coś tam by przy spławiku pokobinowac ? albo zanuzenie nie jest do konca? i ciagnie tylko do pewnego momentu a pozniej ma sucho....
Mechanik prawdopodobnie źle zamontował pompe w koszu wraz z sitkiem wstępnym bepośrednio na pompie i stąd podniesienie "rezerwy" na ten poziom. Albo zawiesza sie pływak na tym poziomie i dalej nie schodzi. Może jak napisałem to tylko częściowo zły montaż. Tak czy tak trzeba jeszcze raz wymontować pompe ze zbiornika. Włącz wtedy zapłon i rusz powoli pływakiem max do góry i puść i obserwuj jak zachowuje sie wskazówka jesli miarowo opada bez zaciec i schodzi ponizej czerwonego pola to jest czujnik paliwa ok wtedy nalezy sie przyjrzeć zamontowaniu pompy w koszu i zastosowaniu wysokośći sitka bo każdy producent w zamienniku ma inne wysokośći Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum