Dziś podczas odśnieżania urwała mi się antena(maszt). Dziwne to było, bo tylko dotknąłem ją szczotką i padła na maskę. Pytanie jest takie: czy mogę kupić jakąś uniwersalną antenę, a jeśli tak to jaką??? Czy taka się nada http://moto.allegro.pl/it...3cm_skosna.html?
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sty 20, 2010 10:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 248 razy Dołączył: 18 Cze 2009 Posty: 1651 Skąd: Maciejowa, Nowy Sącz
Wysłany: Sro Sty 20, 2010 11:18
A uszkodzona jest cała czy tylko bat? Jeśli bat to kupuj taki żeby pasował gwint i żeby Tobie się podobał - innych wymagań brak . A jeśli cała to sprawdź średnicę otworu w dachu żeby nowa spasowała.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ostatnio zmieniony przez darek_wp Sro Sty 20, 2010 11:20, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 44 razy Dołączył: 13 Sie 2009 Posty: 986 Skąd: ..: R-M :..
Wysłany: Sro Sty 20, 2010 13:07
Tak, tylko to drugie dopisałeś później dlatego nie zauważyłem A o tą średnicę w dachu to chodzi tylko o samo wejście na śrubę? Chciałbym podłączyć samą antenę bez wymieniania przewodu antenowego i mocowania.
Pomógł: 44 razy Dołączył: 13 Sie 2009 Posty: 986 Skąd: ..: R-M :..
Wysłany: Czw Sty 28, 2010 20:38
No to mam dylemata. W takich warunkach jakie panują u mnie i z braku czasu (od rana do nocy praca) nie mam jak na spokojnie w świetle dziennym wymontować starej anteny. Ta antena z aukcji (pierwszy post) ma średnicę śruby 5mm. Wie ktoś jaką średnicę mają nasze śruby od anten?
[ Dodano: Czw Sty 28, 2010 20:38 ]
Mały dopisek: może się komuś przyda.
Zamówiłem taką antenę http://allegro.pl/item893...3cm_skosna.html, dziś przyjechała i dziś ją zamontowałem. Pasuje idealnie, średnica śruby jak w oryginale więc tylko samą antenkę założyłem Działa bardzo dobrze jak na tak krótki "bat". Jest tania i dobra więc polecam tym co chcieliby wymienić
u mnie nie sciaga zadnego radia
wtczka i kawalek kabla oki antena na dachu niby tez oki
co moze byc grane??
chyba duzo rozbierania zeby caly kabel sprawdzic co??
sa takie anteny co wchodza w pulpit i to sciaga radio?? kiedys cos mi sie o ucho odbilo o czyms takim ale na alegro nie moge znalezc
Pomógł: 248 razy Dołączył: 18 Cze 2009 Posty: 1651 Skąd: Maciejowa, Nowy Sącz
Wysłany: Czw Lut 04, 2010 10:22
borek88, wyjmij radio z deski i podłacz zamiast anteny kawałek drutu - jak złapiesz stacje i będzie ok to trzeba szukać przyczyny w antenie a jak nie to radio do naprawy/wymiany. Żeby dostać się do złacza kabel/antena trzeba wyjąć lampkę z podsufitki. Można wtedy zmierzyć czy przewód antenowu jest ok (czy żyła i oplot mają ciągłość).
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
raczej oki bo mialem to radio mialem w innym aucie i dzialalo
a roverze nie dziala, jak kupilem to byl zamontowany sony na kasete ze zmieniara i antena tez nie dzialala
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum