Wysłany: Nie Sty 24, 2010 18:24 [r220 SDi] oznaczenie na tylnej klapie
Mam roverka 220 SDi z kwietnia 1997 roku. Od początku jak go kupiłem nie miał na tylnej klapie znaczka z opisem modelu. Wiem (z roverkowego forum ), że modele do połowy 1997 roku wychodził z oznaczeniami np. 216i, 214i a później od drugiej połowy tylko 200.
I tutaj mam mały problem. Wynika, że moja "brytyjska strzałka" powinna mieć oznaczenie 220 SDi tyle, że ja jeszcze nigdy z takim oznaczeniem się nie spotkałem Widziałem wszystkie oznaczenia benzynowe od 214Si, 214SLi, 216 GSi po nawet 220D ale nigdy nie 220 SDi Czy ktoś z forumowiczów ma owy model z tym oznaczeniem? Będę wdzięczny za namiary na kogoś kto ma taki emblemacik bo na allegro brak;/
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sty 24, 2010 18:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ja mam emblemat 200 (99 rok) i wole taki, nie każdy od razu musi wiedzieć co mi pod maską gra, a nawet wolę czasem kogoś zdziwić co ten dieselek potrafi
ostatnio zawstydziłem e46 320d, niby ma te 136KM ale ma też większą masę i na światłach zostaje w tyle
A ja właśnie doszedłem teraz do czegoś innego i jestem w szoku Na dowodzie rejestracyjnym mam model 220SDi a tak naprawdę to mam słabszą wersję 63kW (86KM) bez intercoolera Wie ktoś może o co chodzi???
A jest możliwe sprawdzić z VIN-u??? Zmieniany silnik??? To w dowodzie miałbym napisane, że jest silnik mocniejszy, a tak mam też 63 kW. Kryminalna przeszłość. Numery nadwozia są git, muszę poszukać niemieckie papiery może tam coś będzie napisane... Trochę się zmartwiłem
A jest możliwe sprawdzić z VIN-u??? Zmieniany silnik??? To w dowodzie miałbym napisane, że jest silnik mocniejszy, a tak mam też 63 kW. Kryminalna przeszłość. Numery nadwozia są git, muszę poszukać niemieckie papiery może tam coś będzie napisane... Trochę się zmartwiłem
NO jasne, że można i zrobiłem to przed kupnem mojej "brytyjskiej strzałki" probelm w tym, że nie ma tam napisanej mocy silnika. Mój Vin wygląda tak
Model MG Rover, Rover 200, 25 and MG ZR
Aspiration Turbosilnik turbodoładowany
Body Style 5 Door Saloon
Class (Trim) Class 3klasa wyposażenia
Drive LHDkierownica po lewej stronie
Engine CC 2000 ccpojemność silnika 2000 cc
Engine cylinders 4 Cylinder4-cylindrowy rzędowy
Engine Fuel System TCieM
Fuel Type Dieselolej napędowy
Performance Standard Performancesilnik o standardowej wydajności
Series Engine L Series
Transmission Manualmanualna skrzynia biegów
Transmission No. of Speeds 5 Speedpięć biegów
Valves per engine 8Vsilnik 8-zaworowy
Model Year 1980rok modelowy (nie musi oznaczać roku produkcji)
S/N 142736
Mam silnik 8 zaworowy bo 105KM miały chyba po 16 V.
można też coś takiego sprawdzić w aso, ale....
możesz też sprawdzić to w specjalnym programie, mam coś takiego, ale tylko do forda i nazywa się to MICROCAT FORD
A więc sprawdziłem wszystkie niemieckie papiery jakie dostałem z tym autem, łącznie z książką serwisową i.... W Niemczech auto było 220 SD o mocy 63 kW (tak jest napisane na oryginalnej książce serwisowej i brefie). Nie mam pojęcia dlaczego jak przyjechało zrobiono z niego 220 SDi. Czyżby nasi wspaniali urzędnicy ? To w takim razie kto ukradł moje 21 kucy mechanicznych
Wysłany: Nie Sty 24, 2010 20:29
kaczmar napisał/a:
Czyżby nasi wspaniali urzędnicy ?
...a dziwisz się chopie, jak niektórym nie chciano zarejestrować MG, bo niby nie ma takiej marki , a co do naszych oznaczeń- też mają z tym problemy- znam to z autopsji więc może u Cię walnęli baboka
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Nie Sty 24, 2010 20:56
VIN mówi ewidentnie masz słabszą wersję bez intercoolera czyli 220 SD bądź 220 D. A inny wpis w dowodzie świadczy albo o pomyłce w wydziale komunikacyjnym albo w papierach ze sprzedaży, co później zostało powielone.
Wysłany: Nie Sty 24, 2010 21:10
...w moim przypadku babka w skarbówce wymyśliła sobie Rover 45 2.0 D, musiałem jej dosłownie paluchem pokazać w tej jej mądrej książce, że chodzi o 45 2.0 iDT
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum