Wysłany: Nie Sty 24, 2010 23:19 [R820] Spadek mocy
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
witam mam problem ze spadkiem mocy silnika wygląda to w następujący sposób że: silnik po osiągnięciu ok 2500 obrotów przestaje przyspieszac tak jak nalezy spadek mocy około 50 %i dzieję sie tak aż do górnej granicy obrotów. Wydaje przy tym dziwne buczenie z filtra powietrza takie basowe można by powiedzieć. Zapala prawidłowo , wolne obroty rownież trzyma jak należy , na luzie wkręca sie na obroty przyzwoicie jednak w czasie jazdy jest bardzo żle co może byc przyczyna? świece są wymienione przewody równierz , palec sprawdziłem wyczysciłem styki .Prosze o porade bo nie da sie jeżdzić !
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Sty 04, 2011 22:21, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sty 24, 2010 23:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pon Sty 25, 2010 17:50
nie znam się na tym silniku, ale taki efekt: buuuuuu...... kojarzę jakby brakło paliwa tzn zauboga mieszanka. Z tego co znalazłem w necie komputer MEMS dawkuje paliwo m.in. na podstawie ciśnienia w kolektorze. Spod przepustnicy (throttle body) idzie rurka aż do MEMS.
Więc sprawdź drożność tej rurki, może jest zawalona nagarem. A może sam czujnik (MAP sensor) też da się jakoś wyczyścić? wiem że np w fordach MAF sensor się czyści sprayem do styków elektrycznych. Powinni pomóc koledzy z silnikami rovera.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum