Mam zamiar kupić radio do samochodu bo to co mam nie ma mp3. Które z poniższych modeli byście doradzili , może ktoś posada któryś model i mógł by się wypowiedzieć na jego temat.
mam takiego sony tylko starszy model (bez usb) i gra mi naprawdę dobrze, antyshock jest bardzo dobry mimo, że radio ma już kilka lat.
Pionieer ma wg mnie najciekawszy desagn.. A o reszcie nic nie wiem
Wybierał bym pomiędzy Pioneerem a Sony
Tak jak pisał greg-si, Kenwood.
Ma przetwornik 24-bitowy więc będzie dawał lepszą jakość dźwięku.
Co do jakości wykonania to Kenwood i Pioneer, żadne JVC, a SONY jako radio do auta jakoś mnie nie przekonuje.Widziałem kilka, słyszałem, grają, może nawet dobrze, ale ja SONY wole telewizor niż radio.
_________________ Lubisz jeździć?To jeździj, ale rób to tak aby inni też mogli czerpać przyjemność z
jazdy.
Mi osobiście najbardziej podoba się Pioneer tylko ciekawy jestem jak się sprawuje?? Pioneer nie ma przetwornicy 24-bitowej??
Kenwooda tez brałem pod uwagę tylko ze tak jak napisał konradoos Pionieer ma najciekawszy wygląd.
Pomogła: 70 razy Dołączyła: 24 Sie 2007 Posty: 1716 Skąd: Zabrze
Wysłany: Pon Sty 25, 2010 16:02
Ja mam takiego pionka
I sprawuje się bardzo dobrze już 3ci rok. Specjalistką nie jestem, ale jak na moje ucho jest ok i wg mnie jest dość wygodny w obsłudze.
KENWOOD KDC-W4044UA Te radio jest jako trzeci link zamieszczony przez ciebie.
Identyczne syn wybrał sobie i kupowałem mu na gwiazdke. Ja się na tym nie znam, na pytanie jak radyjko, syn odpowiada....luksio. To chyba dobre
_________________ www.w-mp3.pl Nie trąb, robię co mogę
Kenwood polecam zdecydowanie, troszkę mniej wybajerowany niż piooner soniacz clarion, ale jakościowo naprawde bardzo dobry. Po za tym mimo 4x50W napisu na wszystkich większość z nich ma tylko 24W mocy sinusoidalnej (prawdziwej) Kenwood Przy 14,4 V 30W, to naprawde robi różnice.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
szczerze polecam alpine :) czasem warto troche dolozyc i kupic cos lepszego
Mam identyczne radyjko (no prawie - mam wersję z jednym 'R'; zielone podświetlenie zamiast czerwonego) i muszę powiedzieć, że jak na razie jestem w pełni zadowolony Kupiłem to radyjko, bo chciałem na początek mieć coś taniego, tylko żeby grało, a przy tym, żeby jakość była zadowalająca. Oczywiście wraz z rozbudową CarAudio będę je wymieniał na coś lepszego, ale jak ktoś nie ma mega dużych wymagań, albo dopiero zaczyna zabawę z CarAudio to na początek to radyjko mu w zupełności wystarczy Za taką cenę polecam
szczerze polecam alpine :) czasem warto troche dolozyc i kupic cos lepszego
tyle że w tym nie masz wejścia na usb a w wymienionych przez ciebie wyżej takie wyjście jest, więc domyślam się, że takiego szukasz. Sam mam pare miesięcy Kenwooda 4044 i sobie chwalę, chociaż audiofilem nie jestem, ale przed zakupem sporo czytałem na forach i wszędzie polecają ten model.
musiał byś być audiofilem żeby zauważyć różnice w dźwięku pomiędzy tymi radiami.
Każdy radzi co innego, a wybór i tak należy do ciebie.
Czekamy aż się pochwalisz swoim nowym radyjkiem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum