Wysłany: Czw Sty 28, 2010 11:44 [R420 Di 1997r.] czy mam ABS?????
Witam.
Ostatnio byłem u "gumiarza" bo uchodziło powietrze. Po zdjęciu koła lewego przedniego, nie zauwarzyłem przy przegubie żadnej koronki i czujnika, nawet kabelków. Czy nie mam po prostu ABS-u? Po przekręceniu kluczyka zapala sie kontrolka ABS, ale zaraz gaśnie. Czy ktos tak wykombinował, żeby gasła? Proszę poradźcie coś. Jak to sprawdzić na 100%.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sty 28, 2010 11:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 63 razy Dołączył: 10 Sie 2007 Posty: 1453 Skąd: Busko-Zdrój
Wysłany: Czw Sty 28, 2010 12:59
A jak przyhamujesz na śliskim, to czujesz kopanie, drżenie, lub wibrowanie pedału hamulca? jeśli tak, to masz ABS
Generalnie z przodu czujka musi być na obu kołach, są jakieś modele, gdzie czujnika z tyłu nie ma, ale pewien nie jestem.
_________________ >lepiej głupio zapytać, niż mądrze coś spie....lić<
nie może a na pewno były
mirwin, sorry ale muszę się spytać czy jesteś pewnien że to lampka od abs-u ci się zapala bo nie powinna skoro go nie masz bo jeśli faktycznie ci się zapala to ktoś rzeźbił przy tym tylko poco
keponzo [Usunięty]
Wysłany: Pią Sty 29, 2010 11:18
mozliwa jest jeszcze inna wersja. ja w swojej 600 ABSu nie mam, ale kontrolke od niego tak. poprostu popsulem licznik i zmieniłem na nowy - od modelu z abs. Nie swieci sie ale jest
nie może a na pewno były
mirwin, sorry ale muszę się spytać czy jesteś pewnien że to lampka od abs-u ci się zapala bo nie powinna skoro go nie masz bo jeśli faktycznie ci się zapala to ktoś rzeźbił przy tym tylko poco
Sorki sprawdziłem dokładnie i to nie kontrolka od abs-u. Wstyd sie przyznac ale to był hamulec ręczny
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum