Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
hej
wczoraj normalnie rano odpaliłem auto i dojechałem bez żadnych problemów do pracy
po 8 godzinach odpalam auto - i układ kierowniczy działa tak, jakby nie miał wspomagania - ledwo co udało mi się wyjechać z parkinkgu
- po kilku minutach wspomaganie wróciło - ale układ dział dużo ciężej niż wczoraj, oraz chodzi z skokowym oporem (raz lżej, raz ciężej) - czasem pojawiają się dziwne odgłosy przy skręcaniu.
płyn w układzie wspomagania jest - paski klinowe są dobrze napięte, bez uszkodzeń
co o tym myślicie - od czego zacząć poszukiwanie usterki ?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Lut 08, 2011 22:59, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sty 29, 2010 11:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Pią Sty 29, 2010 12:14
Może Ci się zapowietrza. Spróbuj na postoju skręcić kilkakrotnie kierownicą do oporu raz w lewo raz w prawo, potem sprawdź stan płynu i ewentualnie uzupełnij. Jeśli to pomoże na chwilę, a potem sytuacja się powtórzy, to trzeba szukać gdzieś nieszczelności w układzie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum