ale o jaki preparat chodzi?? bo Xeramic robi też dodatki do oleju ja leje do oleju Motor Life'a (Zukowaty mi podpowiedział) i silnik pracuje ciszej i równiej
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Wszystkie dodatki do olejów można piodzielić na 2 grupy:
1) polepszacze które porzadne oleje już mają w sobie.
2) uszczelniaczo-naprawiacze pomagające na krótką metę przed sprzedażą.
Miałem w domu motodoktora to na początku miał konsystencję oleju , postało 2 miesiące i zamienił się w galaretkę
Miałem okazję myć calutki silnik rozebrany w którym przypuszczam ,że zalano coś takiego jak motodoktor , kanały olejowe w tłokach pozatykane a w misce olejowej maź. A wystarczyło zmienić pierścienie (bo popękały) i silnik chodzi cacy.
Pozatym kopcenie może mieć kilka powodów - nie tylko niedomagania silnika ale również samych wtryskówczy pompy.
Zaden plyn lub cos podobnego nic nie naprawi moze tylko uszczelnic na jakis czas,a reszta to kit lepiej zrobic szybka naprawe niz bawic sie w takie pierduchy..
Pomógł: 3 razy Dołączył: 29 Sie 2009 Posty: 159 Skąd: Gdynia
Wysłany: Sro Lut 03, 2010 10:57
Ja zalewam raz na kilka miesięcy Xceramic do czyszczenia wtryskiwaczy. Nie wiem czy to placebo ale zawsze po aplikacji wydaje mi się że silniczek troszkę żwawiej pracuje i troszkę mniej pali.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
przyznam ze uzywalem cos ostatnio do czyszczenia wtrysków. Nie pamiętam nazwy ale roznica jest na +. Delikatnie spadllo spalanie i silniczek lepiej pracuje. Koszt ok 35zł jak znajde buteleczke to napisze co to takiegp
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum