Wysłany: Czw Sie 09, 2007 20:54 [Freelander] Filtr kabinowy
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1999
Witam kolegów , aby nadaremno nie szukać mam pytanie czy freelander posiada filtr kabinowy, na podszybiu na pierwszy rzut oka nie widać pod plastikiem?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Gru 22, 2010 23:38, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sie 09, 2007 20:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam kolegów , aby nadaremno nie szukać mam pytanie czy freelander posiada filtr kabinowy, na podszybiu na pierwszy rzut oka nie widać pod plastikiem?
Od strony pasażera pod schowkiem jest taka skrzyneczka. Od spodu odkręcasz śrubki i wkładasz nowy filtr. Bardzo prosta wymiana, prostsza niż w 400.
ale u mnie od dołu są dwie srubki które trzymają osłonę od cięgienek wew obiegu powietrza a żadnego filtra nie ma i żadnej więcej klapki do odkręcenia, więc może to wersja bez filtra czy jest w innym miejscu?
[ Dodano: Nie Sie 12, 2007 9:34 pm ]
co tam koledzy któs mi doradzi?
Witam. Też mam problem z znalezieniem tego filtra kabinowego, bardzo proszę o pomoc, gdzie to moze być? Moje auto to tak jak bartaka tylko FREELANDER 200) r. disel.
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Pon Maj 12, 2008 20:30
Land Rover Freelander miał stosowane dwa różne filtry p.pyłkowe , w pierwszych modelach do rocznika 2000 nie było ich wogóle , następnie wyszła krótka seria takich filtrów mniejszych ale jeżeli już miały to znajdowały się one nad nogami pasażera jeżeli tam nie ma od dołu widocznego przykręcanego na cztery śrubki wkładu/takiej klapki to filtra w tym modelu nie ma i niestety sam nawiew w tych pierwszych modelach był beznadziejny.
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
w Freelanderach filtr kabinowy był montowany w modelach od października 2000r. i tak jak koledzy pisali w wielkiej czarnej puszcze nad nogami pasażera. We wcześniejszych nie było chyba że ktoś nazwie ten wstępny filterek (siatka) na podszybiu gdzie jest wlot powietrza do wewnatrz (występuje w każdym Freelanderze)
benola napisał/a:
Zgadza się,jest pod schowkiem pasażera.Taka plastikowa obudowa od dołu pod deską.
[ Dodano: Pią Lut 05, 2010 14:42 ]
W anglikach po przekładce tak samo.
Oczywiście po dobrze zrobionej przekładce bo jak ktoś robi tanim kosztem i na szybkości to wogóle tej puszki nie zakładają
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum