Witam mam problem z obrotami. Na zimnym silniku zachowuje sie normalnie, schodzi z obrotow. Po przejechaniu 10-20 kilometrow silnik sam wchodzi na wysokie obroty(6-7 tys) nawet po zdjeciu nogi z gazu. Gdy silnik ostygnie znow zachowuje sie normalnie. Ten problem pojawil sie przy duzych mrozach. Nie wiem czy to moze byc wina silniczka krokowego lub poprostu komputera.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lut 05, 2010 19:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Poczytaj techniczny FAQ na stronie klubowej.
Problemem jest tandem przepustnica-silnik krokowy. Jeśli czyszczenie nie pomoże, to czeka Cię wymiana na metalową przepustnicę z modeli R25/45/75.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Pomógł: 47 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 1080 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Sob Lut 06, 2010 23:25
piter34, ale on ma metalową/aluminiową przepustnicę.
Proponuje najpierw wyczyścić silniczek krokowy i przepustnicę a jak nie pomoże to trzeba sprawdzić czujnik położenia przepustnicy.
_________________ Był --> Rover 400 1.6 LPG 1999
Jest --> Audi A4 Avant 1.8T LPG 1999
piter34, ale on ma metalową/aluminiową przepustnicę.
Widziałeś czy domniemasz?
Wg mojej wiedzy żaden R400 nie miał aluminiowej przepustnicy w silniku serii K.
Nawet moja 45-ka (rocznik modelowy 2001) ma plastik.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Pomógł: 47 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 1080 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Nie Lut 07, 2010 14:43
Tak przypuszczam. Myślałem, że metalowe montowali od 97r. Ja mam metalową i na tej podstawie twierdzę że ma metalową no ale skoro jest inaczej to wycofuje tamte słowa.
Czyli u mnie była już wymieniana na metalową.
_________________ Był --> Rover 400 1.6 LPG 1999
Jest --> Audi A4 Avant 1.8T LPG 1999
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum