Ostatnio przeczytałem gdzieś że handlarze stosują rożnego rodzaju atrapy klimatyzacji że niby jest ale nie nabita czy coś. Kupując auto w czerwcu fakt nie od handlarza zostałem poinformowany o tym że klima nie jest nabita tzn była nabita ale uciekł gaz z powodu pękniętego wężyka który mi pokazał człowiek od którego kupowałem auto. I teraz zastanawia mnie czy oby ta klima na pewno jest nie jest seryjna, podświetlenie przycisku po przekręceniu kluczyka zawsze się podświetla ale po naciśnięciu nic się nie dzieje tzn nie słychać nawet by cokolwiek się uruchamiało może tak powinno być w roverku jak nie ma gazu. Wcześniej jeździłem 1,5 roku smartem i jak nie miałem nabitej klimy to i tak słyszałem jak coś się uruchamia po włączeniu. Jest jakaś możliwość sprawdzenia? Bo wymiana wężyka i nabicie koszt ok 400zl nie chciałbym wydać kasy i okaże się ze nic tam nie ma
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lut 05, 2010 21:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
keponzo [Usunięty]
Wysłany: Pią Lut 05, 2010 21:26
ja w swoim 600 mam klime nieszczelną, pustą. bez gazu sie nie uruchamia, więc moze w 400 jest tak samo.
Czujnik wysokiego ciśnienia(presostat) nie załączy sprężarki klimatyzacji jeśli nie ma nabitej klimy, więc na 99% masz nie nabitą klimę, proponuje ją jak najszybciej zrobić i nabić bo po dłuższym czasie może być problem, gdy się dostanie wilgoć do obiegu.
Mam nadzieje że działa nie wiem kiedy poprzedni właściciel ostatni raz ją nabijał. Ja jeżdżę autkiem od ponad pół roku i nie nabijałem a ewentualnie jakie są koszta naprawy jak dostanie sie wilgoć?
Czyszczenie układu ok. 1000zł plus koszt wymiany osuszacza ok. 200zł, jeśli sprężarka stanie ok.300zł używana, regenerowana 600-700zł, więc proponuje uzupełnić czynnik.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum