Typ: T Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: wszystkie
Posiadam rovera 75 1.8T auto od nie dawna zaczęło szarpać. Wymieniłem świece, filtr powietrza i cewki ,ale nic nie pomogło. Jak auto stoi noc i rano jadę to jest wszystko w porządku ,ale jeśli po południu jadę to przejadę około 2km i auto zaczyna szarpać szczególności na pierwszym i drugim biegu ,jak dodam gazu to przestaje i jest wszystko w porządku do momentu kiedy postawie na jakieś np. 2 godziny i znów to samo pojadę zacznie szarpać na dwójce dodam gazu i od razu normalnie.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Lis 30, 2010 20:58, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lut 05, 2010 21:12 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
To będzie coś z iskara ja tez tak miałem ze szarpało w granicy 1500, 2000 szczególnie na 2 biegu. wymieniam wszystko oprócz cewki okazało się ze miała przebicie. A jak stoisz na światłach to silnik drga pracuje trochę nie równo?? patrz na lewarek biegów. Kable wymieniałeś??
mam podobny problem w Freelanderze 1.8 benzynka.
z tym że ja wymieniłem świece, przewody, obie cewki, filtry i dalej szarpie jak jest rozgrzany silnik, na zimnym jest zazwyczaj ok, ale czasem mu sie zdarzy. głównie to szarpanie zdarza się na gazie ale i na benzynce.
szarpanie tak samo, jak się przekroczy 2tyś obrotów to już się jedzie a tak to się dławi.
komputer wywala brak spalania różnie na różnych cylindrach.
mechanicy mówią mi że może być to wina gazu że na łapie na gazie błędów i benzyna źle chodzi. Inna możliwość to że wsuwki przy kompie nie maja dobrego styku albo uszkodzenie przewodów po drodze od silnika (cewek) do kompa.
Auto szarpnie kilka razy i pózniej już tego wogole nie ma. Ale jeśli zostawie go na jakiś czas na parkingu i zacznę jechać to znów to samo szarpnie i późnej okey. Silnik pracuje bardzo równo. Możliwe że zbiera się płyn chlodzacy w cylindrach ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum