Witam i sie zapytam bo troche dziwnie zachowuje mi sie instalacja LPG
A mianowicie chodiz o to ze co 6 miechow rozjeżdża sie tak ze musze jechac do gazownika i poprawiac ustawienia bo na wolnych obrotach wychodiz ubogo
Co moze byc przyczyna takiego stanu ? wtryski za wolne do tego auta mam czy moze poprostu ten samochod musi iec jakies specyficzne ustawienia ?
Gazownika mam takiego ze poprawi jak mu podpowiem co bym chcial wiec moze ktos ma jakies sugestie co i jak posprawdzac i co podpowiedziec bo ostatnio trza bylo poprawic czasy wtryskow teraz podejrzewam ze znowu cos z tym bedzie bo na wolnych fura chodzi jakby nierowno ale to slychac tylko z wydechu bo tak to wszystko cacy
Macie jakies pomysly co z tym pokombinowac ?
a co do instalki to mam tak jak tu sie chwalilem :)
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lut 08, 2010 19:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A mianowicie chodiz o to ze co 6 miechow rozjeżdża sie tak ze musze jechac do gazownika i poprawiac ustawienia bo na wolnych obrotach wychodiz ubogo
Sonda lambda jest sprawna?
W dobrze ustawione instalacji czasy wtrysku benzyny przy zasilaniu gazowym i czasy wtrysku benzyny przy zasilaniu benzynowym powinny być takie same. Aby to osiągnąć trzeba dobrać odpowiedni reduktor oraz wtryskiwacze i średnicę dyszy.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Pon Lut 08, 2010 20:04
piter34 napisał/a:
BoloSr napisał/a:
Sonda lambda jest sprawna?
W dobrze ustawione instalacji czasy wtrysku benzyny przy zasilaniu gazowym i czasy wtrysku benzyny przy zasilaniu benzynowym powinny być takie same. Aby to osiągnąć trzeba dobrać odpowiedni reduktor oraz wtryskiwacze i średnicę dyszy.
ostatnio byla oki i po korekcji wczasow wtryskow bylo ok a teraz znowu sie krzaczy
listwa to OMVL a reduktor to Reduktor MAGIC3 chyab trza bedzie te wtryskiwacze chyba wymienic na jakies szybsze bo troche dziwne zeby to sie tylko rozjezdzalo
ostatnio byla oki i po korekcji wczasow wtryskow bylo ok a teraz znowu sie krzaczy
Co się krzaczy, bo ja do końca nie rozumiem?
Nagle Ci się na gazie robi za ubogo?
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Pon Lut 08, 2010 20:07
piter34 napisał/a:
BoloSr napisał/a:
a co do instalki to mam tak jak tu sie chwalilem
Z OMVL mam same złe wspomnienia
[ Dodano: Pon Lut 08, 2010 20:06 ]
BoloSr napisał/a:
Co się krzaczy, bo ja do końca nie rozumiem?
Nagle Ci się na gazie robi za ubogo?
no to mow co ma mi zalozyc w takim razie bo gaziarza mam takiego ze zalozy to co ja bede chcial
tak na gazie robi sie ubogo i trza korekcje czasuw tryskow LPG robic i potem znowu jest OK
Skoro może ci założyć co zechcesz to ja na twoim miejscu zażyczyłbym sobie wtryskiwacze KEIHIN.
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Pon Lut 08, 2010 20:28
piter34 napisał/a:
BoloSr napisał/a:
no to mow co ma mi zalozyc w takim razie bo gaziarza mam takiego ze zalozy to co ja bede chcial
Ja nie wiem, co on Ci ma założyć. To ON powinien wiedzieć, a skoro nie wie, to niech się nie bawi w zakładanie instalacji gazowych.
W sprawach gazu najlepiej pytaj na profesjonalnych forach, np. http://lpg-forum.pl/
BoloSr napisał/a:
tak na gazie robi sie ubogo i trza korekcje czasuw tryskow LPG robic i potem znowu jest OK
Tak to można w nieskończoność...
powiem tak gaziarza jest OK bo juz u niego 3 auto gazuje i nigdy nie bylo problemu a jak cos sie dzialo to robil albo szukal przyczyny i bylo ok a teraz sa sie dziwi ze tak sie dzieje
no chyab ze to wina wtryskiwaczy bo troche sobie o nich poczytalem i sie okazuje ze sa takie sobie
[ Dodano: Pon Lut 08, 2010 20:28 ]
Tomek1212 napisał/a:
Skoro może ci założyć co zechcesz to ja na twoim miejscu zażyczyłbym sobie wtryskiwacze KEIHIN.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Wto Lut 09, 2010 12:19
maciej napisał/a:
A nie odpinałeś akumulatora?
Bo może pamięć kompa "ucieka"?
nieeeeee a zreszta z tego co wiem to nie wplywa na kompa od LPG no chyab ze cos sie zmienilo ale to sie topytam gazownika
Powinien mieć, tak jak bios w kompie stacjonarnym, ale nie zawsze to dobrze działa, dlatego spytałem.
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Bios w kompie stacjonarnym ma bateryjke do podtrzymania pamięci
Ale spotkałem się z płytami mającymi podtrzymanie kondensatorem - wszystko było ok dopóki komp nie był odłączony dłużej niż kilka dni, dlatego pomyślałem, że tu może być podobnie i może są kompy gazowe, które też tak mają.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum