Forum Klubu ROVERki.pl :: Radio samochodowe
GarażTechniczny FAQSzukajFAQRejestracjaZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Radio samochodowe
Autor Wiadomość
hvil
[Usunięty]

Wysłany: Pon Sty 25, 2010 22:14   

a ja postanowilem podiac sie tuningu harmony:-D na podzespolach radia jvc:-)

SPAMU¦

Wysłany: Pon Sty 25, 2010 22:14   Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)

azer 

Rover 25

Wysłany: Pon Sty 25, 2010 22:45   

konradoos napisał/a:
musiał byś być audiofilem żeby zauważyć różnice w dźwięku pomiędzy tymi radiami.
Każdy radzi co innego, a wybór i tak należy do ciebie.
Masz trochę racji, ale chyba lepiej zapytać się wpierw o poradę bardziej doświadczonych w temacie, poczytać trochę na stronach i forach i być pewnym dobrego wyboru. A nie kupisz sobie Soniacza i pomimo tego że Ciebie satysfakcjonuje, to co krok będziesz słyszał, że źle zainwestowałeś pieniądze i tylko będzie cię kusiło żeby kupić 'to' lepsze radio lub żyć ze świadomością że można było wybrać coś lepszego poświęcając trochę czasu.

ja tak przynajmniej mam :)

budyn26 

Wysłany: Wto Sty 26, 2010 14:46   

Ok dzięki wszystkim za rady i opinie, dzisiaj oglądałem i słuchałem obydwóch w realu bardziej mi się spodobał KENWOOD ma lepszy i czytelniejszy wyświetlacz. Tylko ze u mnie w media Markt obydwa radia są ponad stówkę droższe niż na allegro, wiec chyba kupie na allegro a wy jak polecacie ??

zouza 

Pomogła: 70 razy

Wysłany: Wto Sty 26, 2010 14:48   

budyn26, ja kupowałam na allegro, ale firma miała siedzibę na tyle blisko, że odbierałam osobiście. Radio było 500zł tańsze niż w MM ;]

budyn26 

Wysłany: Wto Sty 26, 2010 14:54   

No to nieźle, ja tez tak zrobię prace mam mobilna tak ze tylko będę musiał dograć kierunek wyjazdu i obczaić na allegro firmę która sprzedaje, ponad stówka zostaje w kieszeni na inne wydatki.

azer 

Rover 25

Wysłany: Wto Sty 26, 2010 20:08   

budyn26, ja kupiłem w MM bo był weekend bez vatu na car audio. Gdyby nie to to też bym wział przez allegro.

Co do tego radia 4044 to ma pewien mankament, nie wiem czy w 400tkach też wystąpi. Mianowicie jak siedzę normalnie wyprostowany (mam 185cm wzrostu) to nie widzę górnych lini wyświetlacza i jak coś koniecznie chcę przeczytać to muszę się lekko zgarbić

Robert_ 

Rover 400

Wysłany: Wto Sty 26, 2010 22:18   

W 25 i 200 radio montowane jest na dole kokpitu, a w 400 na górze więc będzie widać idealnie :mrgreen:

budyn26 

Wysłany: Sob Sty 30, 2010 15:28   

Jóź miałem zamawiać KENWOOD KDC-W4044UA , tylko z podczas szukania najbliższej lokalizacji znalazłem nowszy model http://www.allegro.pl/ite...sd_wroclaw.html Teraz mam pytanie powiedzcie mi różnią się czymś oprócz wyglądu ?? i czy jest sens kupować ten nowszy model .

Robert_ 

Rover 400

Wysłany: Sob Sty 30, 2010 16:22   

Nie miałem okazji sprawdzać, ale z opisu wynika że model wyższy nie ma Cyrylicy, ma inny wygląd i nic poza tym.
Moja druga połówka mówi, że ten starszy model ładniejszy :wink:
W najbliższym czasie będę miał okazję obejrzeć parę radyjek więc jak coś dam znać czy jakieś większe różnice występują.

Byłem w kilku sklepach z CarAudio i...kupiłem radio :twisted:
Widziałem Kenwood'y, kiepskie mają podświetlenie, przyciski ok, ale całość w okolicach pokrętła taka jakaś niedoświetlona i w czerwonym i w zielonym.
W Pioneer'ach w czerwonym jest ok, a w zielonym przyciski po lewej stronie takie jakieś mdłe względem pozostałych.
Kupiłem, przepłaciłem "okazyjnie" w MediaMarkt za Pioneer'a DEH-2200UB.
kosztował 400zł i tym samym nadpłaciłem jakieś 70zł, ale jest na już :mrgreen:
Dodatkowo nie spodobał mi się wygląd wyświelacza w Kenwoodzie, kiedy jest wyłączony-jest fioletowy.
Pionek bardzo intuicyjny i jak tak trzymałem w ręku oba panele to solidnieszy w wykonaniu wydał mi się właśnie Pionek.
Brakuje mi tylko ściereczki żeby się błyszczał po obmacaniu paluchami :razz:
Jestem zadowolony, grał całą drogę do domu z USB na seryjnych(tak przypuszczam) głośnikach mojego R400 i było zadziwiająco dobrze, czysto i głośno :shock:
POLECAM :ok:
PS1. radyjko do obejrzenia będzie na niedzielnym spocie na bemowie :mrgreen:
PS2. to co pisałem wcześniej o Kenwoodzie było przed ujrzeniem go na żywo i przyznam, że gdybym się nie wybrał do sklepu to pewnie bym zamówił na alledrogo Kenwooda.

budyn26 

Wysłany: Nie Sty 31, 2010 21:38   

Robert_ przekonałes mnie znalazlem Pioneer'a DEH-2200UB http://allegro.pl/item899...p3_usb_aux.html za 299zl :grin:

Pływak 

Rover 200

Wysłany: Nie Sty 31, 2010 22:11   

Było już wałkowane n razy na forum jeśli radio ma grać nie wyglądać bierz kenwooda w tym przedziale lepszy niż pioneer, alpine, clarion choć różnice niewielkie ale jednak są. Nowszy model od starszego po za faceliftingiem pewnie niewiele się różni, może poprawione oprogramowanie, sterowanie itp jakiś kolosalnych zmian na pewno nie ma

budyn26 

Wysłany: Pon Lut 08, 2010 19:08   

Ok radio już jest jednak kenwood. Teraz mam pytanie o głośniczki na przód doradzili byście jakieś?? Myślałem o tych http://www.allegro.pl/ite...mm_gwar24m.html lub tych http://www.allegro.pl/ite...20w_c_hurt.html co o nich myślicie ??

frediwzl 

Rover 200

Wysłany: Pon Lut 08, 2010 22:42   

budyn26 napisał/a:
http://www.allegro.pl/ite...mm_gwar24m.html

Miałem te w fieście. Polecam, bardzo piękny dźwięk z nich się wydobywa, grają czysto i bardzo długo. Jeżeli radio ma moc minimum 4X45 będzie pięknie.
Polecam też głośniki Peyinga czy jak to się tam pisze.

hertz25 

Rover 200

Wysłany: Pon Lut 08, 2010 23:45   

tez mi sie wydaje ze te pierwsze tu juz chociaz wysokotonowe sa oddzielnie :grin:

budyn26 

Wysłany: Wto Lut 09, 2010 15:32   

Teraz mam pytanie czy do tych głośników potrzebuje dystanse, jeśli tak to czy zmieści się wszystko ładnie pod boczkiem, mam nadzieje ze tak i ze nie trzeba kombinować ??

Odpowiedz do tematu