musiał byś być audiofilem żeby zauważyć różnice w dźwięku pomiędzy tymi radiami.
Każdy radzi co innego, a wybór i tak należy do ciebie.
Masz trochę racji, ale chyba lepiej zapytać się wpierw o poradę bardziej doświadczonych w temacie, poczytać trochę na stronach i forach i być pewnym dobrego wyboru. A nie kupisz sobie Soniacza i pomimo tego że Ciebie satysfakcjonuje, to co krok będziesz słyszał, że źle zainwestowałeś pieniądze i tylko będzie cię kusiło żeby kupić 'to' lepsze radio lub żyć ze świadomością że można było wybrać coś lepszego poświęcając trochę czasu.
Ok dzięki wszystkim za rady i opinie, dzisiaj oglądałem i słuchałem obydwóch w realu bardziej mi się spodobał KENWOOD ma lepszy i czytelniejszy wyświetlacz. Tylko ze u mnie w media Markt obydwa radia są ponad stówkę droższe niż na allegro, wiec chyba kupie na allegro a wy jak polecacie
No to nieźle, ja tez tak zrobię prace mam mobilna tak ze tylko będę musiał dograć kierunek wyjazdu i obczaić na allegro firmę która sprzedaje, ponad stówka zostaje w kieszeni na inne wydatki.
budyn26, ja kupiłem w MM bo był weekend bez vatu na car audio. Gdyby nie to to też bym wział przez allegro.
Co do tego radia 4044 to ma pewien mankament, nie wiem czy w 400tkach też wystąpi. Mianowicie jak siedzę normalnie wyprostowany (mam 185cm wzrostu) to nie widzę górnych lini wyświetlacza i jak coś koniecznie chcę przeczytać to muszę się lekko zgarbić
Jóź miałem zamawiać KENWOOD KDC-W4044UA , tylko z podczas szukania najbliższej lokalizacji znalazłem nowszy model http://www.allegro.pl/ite...sd_wroclaw.html Teraz mam pytanie powiedzcie mi różnią się czymś oprócz wyglądu i czy jest sens kupować ten nowszy model .
Nie miałem okazji sprawdzać, ale z opisu wynika że model wyższy nie ma Cyrylicy, ma inny wygląd i nic poza tym.
Moja druga połówka mówi, że ten starszy model ładniejszy
W najbliższym czasie będę miał okazję obejrzeć parę radyjek więc jak coś dam znać czy jakieś większe różnice występują.
Byłem w kilku sklepach z CarAudio i...kupiłem radio
Widziałem Kenwood'y, kiepskie mają podświetlenie, przyciski ok, ale całość w okolicach pokrętła taka jakaś niedoświetlona i w czerwonym i w zielonym.
W Pioneer'ach w czerwonym jest ok, a w zielonym przyciski po lewej stronie takie jakieś mdłe względem pozostałych.
Kupiłem, przepłaciłem "okazyjnie" w MediaMarkt za Pioneer'a DEH-2200UB.
kosztował 400zł i tym samym nadpłaciłem jakieś 70zł, ale jest na już
Dodatkowo nie spodobał mi się wygląd wyświelacza w Kenwoodzie, kiedy jest wyłączony-jest fioletowy.
Pionek bardzo intuicyjny i jak tak trzymałem w ręku oba panele to solidnieszy w wykonaniu wydał mi się właśnie Pionek.
Brakuje mi tylko ściereczki żeby się błyszczał po obmacaniu paluchami
Jestem zadowolony, grał całą drogę do domu z USB na seryjnych(tak przypuszczam) głośnikach mojego R400 i było zadziwiająco dobrze, czysto i głośno
POLECAM
PS1. radyjko do obejrzenia będzie na niedzielnym spocie na bemowie
PS2. to co pisałem wcześniej o Kenwoodzie było przed ujrzeniem go na żywo i przyznam, że gdybym się nie wybrał do sklepu to pewnie bym zamówił na alledrogo Kenwooda.
_________________ Lubisz jeździć?To jeździj, ale rób to tak aby inni też mogli czerpać przyjemność z
jazdy.
Było już wałkowane n razy na forum jeśli radio ma grać nie wyglądać bierz kenwooda w tym przedziale lepszy niż pioneer, alpine, clarion choć różnice niewielkie ale jednak są. Nowszy model od starszego po za faceliftingiem pewnie niewiele się różni, może poprawione oprogramowanie, sterowanie itp jakiś kolosalnych zmian na pewno nie ma
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Miałem te w fieście. Polecam, bardzo piękny dźwięk z nich się wydobywa, grają czysto i bardzo długo. Jeżeli radio ma moc minimum 4X45 będzie pięknie.
Polecam też głośniki Peyinga czy jak to się tam pisze.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Teraz mam pytanie czy do tych głośników potrzebuje dystanse, jeśli tak to czy zmieści się wszystko ładnie pod boczkiem, mam nadzieje ze tak i ze nie trzeba kombinować
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum