Wysłany: Czw Sie 20, 2009 19:48 [R25/MG ZR] Fotele
Dobry!
Pomyślałem, żeby wstawić sobie fotele i kanapy od MG ZR 5d.
Lecz w angielskiej wersji jest regulowany fotel naszego pasażera, a mi ta regulacja jest potrzebna (193 cm wzrostu).
I tu pytanie:
Czy dałoby się jakoś to przerobić?
Tzn. przekręcić z mojego obecnego fotela do fotela z ZR, tak aby to właśnie mój fotel był regulowany, a nie pasażera
No i jak zdemontować fotele i kanapy?
Co z kostkami od SRS pod siedzeniami?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sie 20, 2009 19:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
o ile wiem to konstrukcja metalowa foteli jest taka sama, wiec trzeba przełożyć gąbki i tapicerkę z wersji angielskiej do Twojego stelażu .... niestety 2 tyg temu wywaliłem swoje kanapy, żeby to potwierdzić, ale informację powtarzam za bardzo znanym mechanikiem roverkowym Samo przełozenie foteli i kanapy to nic trudnego .. klucz torx (40 lub 50) potrzebny do foteli przednich i zwykła 10 i 13 na tył opisy są na forum
Nie dałoby rady jakoś foteli samych odkręcić od ramy i przełożyć do tej mojej?
nie. rama jest jednocześnie konstrukcją siedziska Ale te gąbki są niezbytskomplikowanie umocowane. A swoją drogą też bym zaczął od załozenia fotela tak jak jest i sprawdził, czy rzeczywiście bedzie za wysoko ..... fotel z ZRki jest w standardzie niżej osadzony
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Pią Sie 21, 2009 07:28
Ja przełożyłem sobie fotel kierowcy na fotel pasażera z anglika w wersji 3d i nie zwróciłem jakiejś szczególnej różnicy regulacji nie wychwyciłem... no chyba że czegoś nie zauważyłem - auto z oryginalnym fotelem miałem 3dni.
Tak, pytałem większości i albo mają regulację jednego fotela, albo w niektórych nawet żadnego ( ).
I tutaj pojawia się moje pytanie:
Czy dałoby radę odciąć szyny z ramą od moich foteli i przyspawać je do tych kupionych?
Olałbym sobie tą regulację, ale wzrost mi za bardzo nie pozwala...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum