Wysłany: Nie Lut 14, 2010 19:19 [R75] Montaż komputera pokładowego
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam!!! Mam pytanie.Wiecie może czy da się podłączyć seryjny komputer pokładowy do R75 ,który go nie posiada??? Jeżeli tak to czy dużo jest przy tym roboty i jaki jest poziom trudności No i może orientuje się ktoś o przybliżonym koszcie takiej operacji.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Lis 30, 2010 18:36, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lut 14, 2010 19:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Da się, trzeba dokupić drugi licznik z wyświetlaczem i inną manetkę do kierunkowskazów. Koszt zakupu części stosunkowo niewielki około 100zł jak kupujesz licznik z anglika. Potem trzeba z dwóch złożyć jeden i prawidłowo zestroić i zaprogramować, co podobno jest trudne, bo trzeba znać jakieś kody. Poszukaj na stronie klubowej, jest tam stosowny artykuł, przeczytaj a dowiesz się więcej, jest też namiar do autora, który się tym zajmował. Innego nie znam co by tak umiał
hvil, ale wtedy masz informacje na temat jakiegoś pordzewusa, z którego wziąłeś licznik, a nie ze swojego wypasionego R75 np. VIN czy przebieg, szczerze to trochę to popeliną zalatuje...
hvil [Usunięty]
Wysłany: Pon Lut 15, 2010 09:22
pod makro w lublinie ci zgraja licznik z kompem za 100zł:-)
[ Dodano: Pon Lut 15, 2010 09:22 ]
niewierzyli ze sie nieda skasowac przez ich "uniwersalny kompjuter podlaczajac sie pod obd, a mowilem z etylko t4, jedyne co skasowali to przeieg chwilowy i spalanie a to moglem przyciskiem:-D ale wymontowali licznik wizieli do jakiegos kompa w srodku, z samochodu ten ich zczytal co trzeba bylo.
[quote="apples"]Następny Jak nie posiada. Każdy R75 posiada.
Apples nie kazdy posiada,w wersji CLUB czyli nie najubozszej,trzeba bylo doplacac ok 300 euro,niby nie wiele ale jak ktos pozalowal ja tez nie mam,chetnie bym zalozyl ale w okolicach Wroclawia nie bywam,zna ktos jakiegos fachowca w Wielkopolsce?
hvil [Usunięty]
Wysłany: Pon Lut 15, 2010 12:03
poco do tego fachowiec, zakladasz sam i jezdzisz jedynie jakis servis co cofa liczniki,dorabia klucze, programuje alarmy potrzebny ci do zgrania z kompem tego. mnie to kosztowalo 100zł
Wysłany: Pon Lut 15, 2010 12:06
menior każdy R75 ma komputer pokładowy.
Różnica jest tylko w wyświetlaczu informacji. Jeden nazywa się elektroniczny wyświetlacz, drugi komputer pokładowy(wyświetlacz informacji). Oba wyświetlają te same informacje.
Komputer pokładowy pokazuje jedynie więcej informacji o spalonych żarówkach i otwartych drzwiach.
apples, ma rację, poza tym to tylko kwestia wygody i wyglądu, podliczyłem koszta i żeby zrobić ten duży wyświetlacz tak jak się należy trzeba przeznaczyć około 500zł w moim przypadku, więc sobie odpuściłem są ważniejsze sprawy
Mialem na mysli ten wiekszy wyswietlacz z dodatkowymi informacjami,za niego trzeba bylo doplacic,i w katalogach wystepowal pod nazwa "komputer pokladowy" zwal jak zwal wiadomo przeciez o co chodzi
Wysłany: Pon Lut 15, 2010 14:29
Zadajcie sobie pytanie do czego jest potrzebny. Dla potrzeb codziennych myślę że wystarczy "mały". Jeżeli dla szpanu i gapienia się w niego bez potrzeby to jak najbardziej trzeba wydać kasę
Zadajcie sobie pytanie do czego jest potrzebny. Dla potrzeb codziennych myślę że wystarczy "mały". Jeżeli dla szpanu i gapienia się w niego bez potrzeby to jak najbardziej trzeba wydać kasę
dokładnie, czasem w niego klinke ale to jak zasypiam za kierownicą pooglądać obrazki albo popatrzeć się w info że znowu żarówka się spaliła
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum