Wysłany: Nie Lut 14, 2010 22:29 [rover 200 1,4 98r] diody w przednich lampach
troche mi sie nudzi i mysle sobie czy mozna w orginalnych swiatlach przednich dolozyc 3 diody biale jako postojowe tak jak w aniolkach czy to legalne by bylo
_________________ ....special stereo system ....
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lut 14, 2010 22:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jak będą białe to nie powinna, chociaż wiadomo, że czasem może być tak "daj człowieka, a paragraf się znajdzie". Ogólnie barwa światła musi być biała lub żółta, więc nie będą mieli do czego się przyczepić.
Hertz też się nad tym zastanawiałem i się na to zdecydowałem będę to robił na wiosne jak wymienie sobie jedną lampę,tylko te diody co wysłałes w linku to kicha, nie opłaci sie ich wsadzać bo są słabe. Musisz poszukać takich diod jak w angelkach są a to są całkiem inne i dużo dużo mocniejsze, białe oczywiście będę zakładał a do tego policja się nie przyczepi. Tylko ja zaplanowałem że w miejscu tym między odblaskiem od świateł mijania/drogowych a odblaskiem od kierunku. Jutro zerkne na allgro to na forum podam link do takich diód. a podłączenie można łatwo puścić od przewodów od postojówek wtedy wraz z postojówkami będzie diody załączało
ale jak bede jezdzil z tymi diodami to policja sie nie czepnie
jak policja się przyczepi to zabierze dowód i ma do tego pełne prawo!!!
na przeglądzie diagnosta nie podbije chyba, że taki co podbija i nie patrzy.
A jeśli zrobisz zmiany konstrukcyjne w lampach to utracą one homologację.
Jeśli będziesz miał wypadek np zderzenie czołowe kierujący drugiego auta zauważy coś takiego, to będzie miał podstawę do tego, że np go oślepiłeś i dlatego w Ciebie wjechał, może być wtedy Twoja wina, przy sprawdzaniu zobaczą przeróbkę, lampy bez homologacji i takie tam.
Masz AC ubezpieczyciel może nie wypłacić odszkodowania bo auto nie było sprawne technicznie.
wiele jeszcze innych rzeczy jest. Rozmawiałem z paroma diagnostami i z kolegą z pracy (wydział komunikacji), takie przemyślenia mi przedstawili.
Strach się bać ale to są najczarniejsze scenariusze, może się okazać, że będziesz tak jeździł 10 lat i nikt się nie zorientuje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum