Witam.
Mam taki problem gdyz po wymainie komputera i immobilasera okazalo sie ze zamek w drzwiach nie pasuje do kluczyka ktory mam...Zawsze otwieralo sie pilotem Jak teraz to zrobic aby odkodowac czy zakodowac immobilaser zeby odpalic autko.Czy trzeba caly komplet zamkow ze stacyjka i komputer z immobilaserem czy wystarczy zamek z kluczykiem.Czy one beda sie komunikowac?? Poradzcie prosze bo autko juz 2 miesiac nic...a czas je odpalic bo stara mi jaja urwie...sorki:)))
Pozdrawiam i czekam na wiadomosc.
Kamil
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lut 16, 2010 10:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 248 razy Dołączył: 18 Cze 2009 Posty: 1651 Skąd: Maciejowa, Nowy Sącz
Wysłany: Wto Lut 16, 2010 11:35
Zamki i stacyjka nie mają większego znaczenia do współpracy z kompem. Można je w każdej chwili wymienić i nie koliduje to z działaniem systemu zabezpieczeń samochodu (poza jedną rzeczą - jeśli stacyjka ma pętlę do imo to nowa również musi ją mieć).
Spokojnie możesz wymienić zamki nie ruszając imo, alarmu i kompa.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Mam taki problem gdyz po wymainie komputera i immobilasera okazalo sie ze zamek w drzwiach nie pasuje do kluczyka ktory mam...
Jednego tu nie rozumiem. Jakim automagicznym cudem nagle się okazało, że kluczyk nie pasuje do zamka? Piszesz, że wymieniono tylko komputer i immobiliser... A tak na marginesie, to co to znaczy "wymieniono immobiliser"? Pilot? Centralkę alarmu?
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum