Wysłany: Sro Lut 17, 2010 15:30 [OC] Płacić Dwa ubezpieczenia??
Witam problem tyczy ubezpieczenia mojego brata ynz
W zeszłym roku kupił auto i wypowiedział ubezpieczycielowi umowe i zawarł nową z innym ubezpieczycielem i dostał pismo od ubezpieczalni z tej którą wymówił ubezpieczenie ze ma do zapłaty 645 zł bo nie wypowiedział umowy (którą wypowiadał)
Ubezpieczalnia chciała kopie tego wypowiedzenia lecz ona gdzieś nam zginęła...
W ten sposób brat ma Dwa ubezpieczenia na jedno auto
Ubezpieczenie to które brat zawarł ze swoją ubezpieczalnia wychodzi za pare dni ... i teraz pytanie co zrobić ?
Czy wypowiedzieć ubezpieczenie z którą brat zawarł umowe i płacić tamto 645 zł
Czy może musze płacić w takim razie dwa ubezpieczenia ?
I jeszcze jedno w tym tygodniu pod koniec brat sprzedaje auto i czy gdyby wypowiedział umowe ubezpieczycielowi z którym on zawarł umowe i została by ta polisa za 645 zł to czy przed kupnem musi zapłacić tą kwote czy poprostu przechodzi to na następnego właściciela
Skomplikowana sprawa troche...
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
A czy ten ubezpieczyciel to HDi samopomoc? Miałem podobną sytuacje, sprawa ciągła się rok czasu ale skończyła się moim powodzeniem. Tylko, że ja znalazłem kopie wypowiedzenia umowy
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Bez kopi wypowiedzenia trudno będzie.
Długi z tytułu nie zapłaconego ubezpieczenia nie przechodzą na kupującego. Kupujący odpowiada od dnia zakupy, Ciebie mogą ścigać zazapłatę zaległej składki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum