Wysłany: Sro Lut 17, 2010 17:37 [R416 SI 96'] Jak to jest z tym ABS
Witam.
Kurcze jak to jest z ABS'em w 400 setkach??? Przeglądałem właśnie Artykuły/opisy modeli/ testy na stronie klubowej i wszędzie jest napisane że R 400 Ma ABS w serii a ja go nie mam, KTOŚ SOBIE WYMONTOWAŁ CZY JAK???
Dodam, że mój R jest sprowadzony z Holandii i u nas w kraju jest około roku.
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lut 17, 2010 17:37 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
mysle ze to zalezalo po prostu od rynku docelowego ( dla niewtajemniczonych - CENA decydowala )
bo tak było i nie kraj decydował o tym, ja np. mam auto z Francji
w latach 90-tych taki cud techniki jak abs był za dopłatą a nie jak teraz w standardzie
No, ok Ja sobie zdaje sprawę że wtedy to nie był standart (z resztą nie jestem pewien czy dziś ABS wszystkie autka maja w standarcie), poprostu sie zamotałem bo jak mówie chyba we wszystkich atrykułach dot r 400, na głównej stronie jest wzmianka o tym że ABS byl na standartowym wyposażeniu.
No chyba żeby to interpretować tak że ten standart był różny w różnych państwach,ale to dla mnie trochę dziwne. Autko do jakiego kraju było by eksportowane jest takie samo to i standartowe wyposażenie IMHO powinno być takie samo
slax, a właśnie, że nie jest takie samo. Sam mam R400 bez ABS. Wydaje mi się, że tekst na głównej stronie był tłumaczeniem materiałów reklamowych na rynek brytyjski, stąd może i seryjny ABS. Mój dziadek swego czasu kupił sobie salonowego Golfa IV i mimo, że wszystkie wersje z zachodu mają 4 poduszki i sterowanie szyb zespolone z uchwytem w drzwiach w jego modelu są 2 Airbagi i jakieś dziwne przełączniki w miejscu mniej więcej korbki, w dodatku brak automatycznego opuszczania szyb do końca i immobilisera, tak to nas Polaków traktuje VW
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum