Dydo, jest popyt jest podaż. Było darmowe na początku bo kto by chciał płacić za korzystanie z czegoś nowego? Zarejestrowała się masa ludzi portal zrobił sie popularny to zaczęło się wyciąganie od użytkowników kasy. Co do płatnego dostępu do niektórych rzeczy w internecie to zawsze jest tak, że gdzie indziej znajdziemy dokładnie to samo za darmo...
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lut 19, 2010 19:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Moi drodzy, portal nasza - klasa został jak to już słusznie zauważyliście stworzony dla ludzi którzy chcieliby odnowić swoje kontakty z lat szkolnych. Uważam to za fenomenalny pomysł, i świetną inicjatywę. I spełnił on swoje zadanie. Miliony osób odnalazło po latach swoich kumpli ze szkolnej ławki. Myślę że byłoby to o wiele trudniejsze gdyby nie tego typu portal społecznościowy. Pisałam pracę zaliczeniową na ten temat więc coś wiem o tym. W momencie kiedy kontakty z przed lat zostały odświeżone około 40% pierwotnych użytkowników zaczęło wykorzystywać NK do zupełnie innych celów m.in : wyżej wspomniane pochwalę się ( niech inni zazdroszczą), oraz dowartościowanie się czyli "Kurde ale Izka brzydko wyszła na tym zdjęciu, a jak się postarzała, uuuu aż miło popatrzeć wygląda korzmarnie;] ale i tak jej wystawię jej komentarz: "nic się nie zmieniłaś cudownie Ci w tej fryzurze" to ona mi odpisze i będę miała kolejny pozytyw - w końcu w moim przypadku to czysta prawda że młodo wyglądam " około 60% pierwotnych użytkowników zrezygnowało z NK, ponieważ utrzymują kontakty z odnalezionymi kolegami w alternatywny sposób lub zagląda sporadycznie z ciekawości na portal. Niestety to 60% osób zastąpiły aktualnie Małolaty dla których NK to cudowny sposób na spędzanie wolnego czasu typu "nowe fotuuusie komentarzyki proszę" i przesiadywanie godzinami nad czytaniem i wystawianiem nowych Not. I to właśnie przez te dzieci z Naszej Klasy robi się kolejna fotka PL.
NK spełniło swoją społeczną rolę zaspokojenia potrzeb odnalezienia przyjaciół ze szkolnej ławy, ale wszędzie w końcu się musi zacząć komercja. Ktoś na nich musi zarobić
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
eee tam po mojemu poki na nk nie pojawila sie opcja "sprawdz kto Cie podgladal", poki nie byla eurogabek, sledzika i innych pierdół dla malolatow NK bylo okej. Ludzie wrzucali fotki itp itd.
Z drugiej strony NK niedosc, ze tak jak sie okazuje jest miejscem ofert erotycznych to jeszcze niezle narzedzie do kontroli ludzi i monitorowaniem ich sytuacji.
Kolega zlozyl papiery do pracy w BORze, chwile po wyslaniu papierow wykasowal ze znajomych kolege ktory jest miejscowym dilerem. Na rozmowie kwalifikacyjnej dostal pytanie. A dlaczego wykasowal Pan kolege XXX XXX ze znajomych dnia tego i tego?
Podobnie mojego szefa, ktory mial 6 miesiecy do odsiatki za nie placenie podatkow, policja znalazla wlasnie po NK, idiota wrzucil zdjecie auta pod blokiem gdzie mieszkal (oczywiscie auti i chaupa na kogos innego). Pozniej sie policjanci przyznali, ze znalezli go dzieki NK. Szukali danego auta o poczatkach numerow rejestracyjnych takich i takich i robili fotki, w koncu przyporzadkowali okolice do kolegi, obserwowali przez miesiac i oblawa pewnego pieknego dnia:P
eee tam po mojemu poki na nk nie pojawila sie opcja "sprawdz kto Cie podgladal", poki nie byla eurogabek, sledzika i innych pierdół dla malolatow NK bylo okej. Ludzie wrzucali fotki itp itd.
nie było małolatów nie było bzdur to jest właśnie to 60 % codziennych użytkowników...
a to że ludzie są pół mózgami i nie myślą że mogą zostać namierzenia to już ich problem...
A ja cały czas jestem aktywny na NK. Dzięki temu portalowi odnowiłem stare znajomości. Jak się okazuje próbę czasu wytrzymały jedynie znajomości z podstawówki. A to, że ludzie wszystko mogą spie...ć to już inna sprawa. Wszędzie się trafi jakiś zakalec
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum