Wysłany: Pią Lut 19, 2010 16:00 [R200 1,4i 98] trzęsie podczas jazdy
witam
niedawno kupiłem rover 214i i mam taki problem jak w temacie. podczas jazdy przy prędkościach przedział 20-40 strasznie trzęsie samochodem jak by się jechało po wybojach, przy wyższych prędkościach już nie jest to odczuwalne. Nie ma znaczenia czy na biegu czy na luzie. Jaka może być tego przyczyna?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Lut 21, 2010 12:23, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lut 19, 2010 16:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
nie, mam go dopiero 3 tygodnie. byłem na przeglądzie takim szczegółowym i tam nic nie znaleźli odnośnie przeniesienia napędu. amorki prawie 80%. Zastanawiam się nad : zbieżność, wyważanie kół, (a może opona, felga? na oko ok.)tylko chciałbym mieć obraz co może być nie tak.
Ja bym obstawiał krzywe felgi. Pojedź do wulkanizacji i niech Ci sprawdzą. Kiedyś miałem podobnie, z zwenątrz felga była ok. Okazało się że walnieta była od wewnętrznej strony.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum