Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2004
Witam.
Szukałem na forum jednak nic nie znalazłem. Chodzi mi o to że po raz drugi po wyjechaniu z myjni ręcznej zapaliła mi się kontrolka poduchy.
Czy można zalać jakiś czujnik, który to powoduje, jest coś takiego narażonego na wode pod ciśnieniem?
_________________ www.w-mp3.pl Nie trąb, robię co mogę
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Lis 30, 2010 12:32, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lut 22, 2010 17:15 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
kasjopea, Jutro po patrze na te wtyczki. Jednak nie wiem czy to to. Nic wewnątrz auta nie było robione. ja tylko umyłem go na myjni ręcznej.
Co za cziort?
Witam, u mnie jest podobnie i wynika z przestawiania siedzenia pasażera, pod którym są te wszystkie ustrojstwa, w czasie odkurzania Początkowo drażniła mnie ta kontrolka i jeździłam na komp. kasować błędy. Teraz nauczyłam się tak manewrować ustawieniami siedzenia, że kontrolka gaśnie.
Za pierwszym razem i ja byłem na kompie. Teraz spróbuje sam pozbyć się problemu. Nie uśmiecha mi się płacić znowu 40zł.
ja przylepiłem kostkę pod siedzeniem izolacją tak, żeby się kostka nie ruszała do pręta siedzenia i teraz mam spokój. Po przekręceniu kluczyka, lub odłączeniu akumulatora kontrolka sama zgaśnie i nie trzeba już na komputer jeździć
Za pierwszym razem i ja byłem na kompie. Teraz spróbuje sam pozbyć się problemu. Nie uśmiecha mi się płacić znowu 40zł.
A wystarczy rozłączyć i złączyć ponownie kostki od poduszek i napinaczy pod fotelami. Układ ma samodiagnozę i pod następnym odpaleniu SRS już nie będzie się świeciło.
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
A wystarczy rozłączyć i złączyć ponownie kostki od poduszek i napinaczy pod fotelami. Układ ma samodiagnozę i pod następnym odpaleniu SRS już nie będzie się świeciło.
Nie wywali mi poduszek, jak rozepnę kostke?
[ Dodano: Wto Lut 23, 2010 15:47 ] SeniorA,
POpatrze za zaczepami , o których piszesz.
Ja ze swoimi takie cuda wyprawiałem i nic się nie stało Jestem pewien że jeśli tylko wyłączysz zapłon to powinno wystarczyć. Zawsze możesz odłączyć aku ale ja się nigdy w to nie bawiłem.
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
u mnie tez po praniu tapicerki zapalila sie kontrolka i pali do tej pory.Wycialem juz wtyczki i zrobilem na stale(moze pomylilem kolory ale raczej nie poniewaz zamienialem i dalej sie pali) bylem na kompie ale nie T4 nie wiem jaki laczyl sie z wszystkim tylko nie z poduchami.Zdjalem wykladzine aby zobaczyc czujnik uderzen bocznych wyglada jak nowka-drugiego nie ogladalem bo pewnie taki sam.Poddalem juz sie niech sie pali.
to są blaszane gniazda w które wciska się złączoną kostkę
I faktycznie są. Sprawdziłem i zamocowałem je tak jak być powinny. Jednak musze tam zaglądać częśćiej bo jak raz wypadły wypadać mogą nadal.
Zukowaty napisał/a:
Ja ze swoimi takie cuda wyprawiałem i nic się nie stało
Cudów nie robiłem. Jednak nie odpinałem aku.
jednym słowem, zrobiłem i kontrolka zgasła
[ Dodano: Sro Lut 24, 2010 17:21 ]
szwed napisał/a:
u mnie tez po praniu tapicerki zapalila sie kontrolka i pali do tej pory.Wycialem juz wtyczki i zrobilem na stale(moze pomylilem kolory ale raczej nie poniewaz zamienialem i dalej sie pali) bylem na kompie ale nie T4 nie wiem jaki laczyl sie z wszystkim tylko nie z poduchami.Zdjalem wykladzine aby zobaczyc czujnik uderzen bocznych wyglada jak nowka-drugiego nie ogladalem bo pewnie taki sam.Poddalem juz sie niech sie pali.
Uważam że powinieneś sprawdzić też drugą. Tylko że jeśli byłes na kompie to powinien odczytać, która poduszka powoduje świecenie się kontrolki.
"Mądrze się " bo za pierwszym razem jak byłem na kompie to gośc powiedział że Zawilgotniał mi czujnik uderzen bocznych od strony kierowcy. Błąd usunął, nigdy nie zaglądałem pod wykładziny, więc tak do konca nie wiem jak z tym jest. Tym razem, świecenie kontrolki powodowała wtyczka pod fotelem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum