Wysłany: Wto Lut 23, 2010 19:56 [R416 si 1.6 96r] pytanie o kontrolkie od oleju
Zauwazylem ze zapalila juz mi sie 2 x kontrolka od oleju podczas odpalenia samochodu i zaraz gasnie co to moze byc ? sprawdzilem poziom oleju i jest ok
czekam na odp z gory dzieki
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lut 23, 2010 19:56 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 248 razy Dołączył: 18 Cze 2009 Posty: 1651 Skąd: Maciejowa, Nowy Sącz
Wysłany: Wto Lut 23, 2010 20:42
Jeśli poziom oleju jest ok i olej oraz filtr wymieniany zgodnie z zaleceniami to możliwe jest:
uszkodzenie czujnika oleju
wyeksploatowana / uszkodzona pompa oleju
inne problemy z ciśnieniem oleju (np: kończące się panewki, uszkodzona magistrala olejowa itp)
jest jeszcze możliwość, że kabel idący do czujnika jest gdzieś przetarty i czasem zwiera do masy (nadwozia, silnika).
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 21 razy Dołączył: 17 Maj 2009 Posty: 614 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Wto Lut 23, 2010 22:32
podczas odpalania to zawsze i chyba w każdym aucie się na chwile zapala, gorzej byłoby podczas jazdy
_________________ Super wypas za małą kasę i oczywiście całkiem młode autko? Tylko Rover Ludzie skoro pomagamy to doceniajcie to opcją pomógł bo przestaniemy
Pomógł: 47 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 1080 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Wto Lut 23, 2010 22:52
DANTE79R napisał/a:
podczas odpalania to zawsze i chyba w każdym aucie się na chwile zapala, gorzej byłoby podczas jazdy
To samo miałem napisać.
Jak włączysz zapłon to powinna się palić dopóki nie odpalisz samochodu (tak mi się wydaje).
Jeśli pali się podczas pracy silnika to wtedy masz problem.
_________________ Był --> Rover 400 1.6 LPG 1999
Jest --> Audi A4 Avant 1.8T LPG 1999
Pomógł: 21 razy Dołączył: 17 Maj 2009 Posty: 614 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Sro Lut 24, 2010 18:16
tak ma być, widocznie wcześniej było źle, ta kontrolka informuje że silnik sobie pociąga olej i jest gotowy do rozruchu
_________________ Super wypas za małą kasę i oczywiście całkiem młode autko? Tylko Rover Ludzie skoro pomagamy to doceniajcie to opcją pomógł bo przestaniemy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum