Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam wszystkich roverkowiczow, dzis niestety stwierdzilem spadek formy pompy progowej w stopniu 100% -padla calkowicie bez puknięcia nie chce pompowac paliwa. Auto wrocilo na holu:( .
Pytanie za sto puknciorow czy istnieje mozliwosc zastosowania innej pompy o takich parametrach jak ma oryginalna( sam nie wiem jakie daje cisnienie , jak ktos wie to niech napisze ) Pytam z racji duzego kosztu tejze pompy ok 1k PLN a to dla mnie juz po kilku ostatnich naprawach koszt ciezki do poniesienia.
Ps. do ludzi ktorzy biora sie za wymiane czujnika polozenia walu korbowego, pierwsze objawy uszkodzenia pompy sa identyczne jak przy uszkodzonym czujniku , roznica jest taka , ze po kilkukrotnym opukaniu pompy np srubokretem . auto odpala , proponuje zawsze to sprawdzac na poczatku.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Lis 30, 2010 11:52, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lut 23, 2010 22:07 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pytanie bardzo dobre, a i odpowiedź może być twierdząca.
Mój brat wstawił do Hondy VFR 7(motocykl) pompkę z Hondy Accord, i wszystko grało .
Co do 75 , to ja nie wiem .
U mnie pompka póki co śmiga, lecz kiedyś może się przydać taka wiedza.
Właśnie chodzi mi opinie kogoś kto założył zamiennik . Koszt jest faktycznie ok 200zł ,ale czy za miesiąc znowu nie stanę na środku ronda jak dzisiaj. Jak zamiennik to jakiej firmy
Ja tez kupilem zamiennik i juz nawala, pompa przecieka gdzies u góry wszystko sie wlewa do wtyczki i auto przechodzi mi w tryb awaryjny. Ja znalazlem takie coś:
Właśnie wróciłem do domu z garażu u starszego pompe wymieniłem i filtr paliwa auto ożyło i po pierwszych nocnych testach jest nie żle . Lecz wydaje mi sie że na wolnych obrotach silnik za głośno chodzi .Musze podjechać na jakiś zlocik i posłuchać innych silników . Pompa firmy
TI Automotive (niby pierburg)zobaczymy jak długo podziała ?Ciekawy jestem co mnie teraz dosięgnie bo na zimnym silniku dziwnie poddymia czuje ze coś jest nie tak z którymś wtryskiem .
pozadrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum