Wysłany: Sob Lut 20, 2010 13:58 [R416 Si] Problem z szyberdachem
Witam
Od momentu zakupu auta borykam się z problemem wody w bagażniku. Ostatnio przysiadłem na dłuższy czas przy tym problemie. Diagnoza - odpięte węże odprowadzające wodę z szyberdachu.
Zacznijmy od dwóch rzeczy. Pierwsza z nich to fakt, że dostęp do rur odpływowych jest dość problematyczny. Druga sprawa to fakt, że z racji tego iż obydwa węże były luzem, nie mam pojęcia jak to wygląda w oryginale. Rave na ten temat milczy. Próbowałem zamocować rurki "na chłopski rozum", niestety na naszych polskich drogach patent nie przeszedł.
Przechodząc do konkretów - mała prośba do posiadaczy R400 z szyberdachem, bądź osób, które miały podobny problem. Byłbym wdzięczny za zdjęcie wpiętej rurki w błotnik, bądź radę kogoś, kto przechodził podobne boje.
Jeżeli nikt nie pomoże to pozostanie poxilina
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lut 20, 2010 13:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Artu, jeżeli jeszcze tego nie zalepiłeś poxiliną, to tak jak mówiłem na spocie - pasowałoby zdjąć tylny zderzak i zobaczyć jak ta rurka tam ma przechodzić przez fartuchy. Dobrze by było podgrzać takiego węża np. suszarką, to się zrobi bardziej elastyczny i łatwiej się go przepcha Na spociku było za zimno, żeby tam cokolwiek zdziałać, bo i człowiek zmarzł i guma zesztywniała
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum