Wysłany: Pią Lut 26, 2010 19:34 [Rover 400] pytanie o MG ZR o co chodzi????????
Niedaleko mojego bloku toi przepiekny MG Zr mam pytanie do włąścicieli tych pojazdów ponieważ gdy rusza ten " ktoś" z podświateł albo ogolnie jeździe jest dzwięk ientyczny jak by jechało subaru impreza , przymieżam się do zmiany swojego Rovera właśnie na MG ZR może ktoś z was wie co jest stuningowane w takim MG żeby taki wypasiony dzwięk był??
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lut 26, 2010 19:34 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
no tak ale tłuumnik sportowy to ejst jedynie takie denne buczenie a tu jest RYK Silnika jak by subaru jechało kurde chciał bym kupić odrazu z takim bajerem tlyko nie mam pojecia jak to może sie nazywać albo co jest rpzzerobione
Pomógł: 21 razy Dołączył: 17 Maj 2009 Posty: 614 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Pią Lut 26, 2010 23:02
na 100% stożek jak miałem R200 to dzięki stożkowi dźwięk przypominał Subaru i każdy koleś patrzył co nadlatuje (niestety lasek było mniej )
_________________ Super wypas za małą kasę i oczywiście całkiem młode autko? Tylko Rover Ludzie skoro pomagamy to doceniajcie to opcją pomógł bo przestaniemy
seba323, jak dla nie to sportowy wydech i stożek na 100%, ja u siebie mam stożek i jak przepustnica(aluminiowa) jest na maxa otworzona, czyli pedał w podłodze to nie ma bata żeby ryku nie było, właśnie coś w deseń boxera od Subaru.
Rover 1.4 ze stozkiem i pedal w podloge ........ no tak, potrafie to sobie wyobrazic - normalnie subaru
Panowie troszke powagi. "Jak subaru" w tym przypadku brzmi - "prawie jak prezydent"
Nie porownuje sie silnika boxera ze zwyklymi R czy V .
Nie wiem czy juz starosc, ale wyroslem z mani - wydech taki, ze pol osiedla budzi, a potem jakas popierdolka sie toczy np "sej van" Wydech ma ladnie buczec i nie tamowac ruchu spalin za mocno, ma byc dobrany do silnika, a nie z tylu wystaje komin, jak z elektrocieplowni
Wiekszy wplyw na "ryk" silnika bedzie mial wlasnie stozek, a nie sam wydech
Ale nikt mi nie powie, ze rzędowa wolnossąca czwórka brzmi podobnie* do turbodoładowanego boxera bo pomijając całkiem inną konstrukcje tam mamy jeszcze kilka innych pierdół wpływających na dźwięk, między innymi turbo...
*chyba, że mamy różne pojęcia słowa "podobnie"...
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
...jutro nagram jak 1.4 brzmi na stożku i na zwyklej wkladce. Panowie do boxera od subaru to sporo brakuje Co prawda jakis tam pomruk jest... Moze by cos z tego bylo jak poszedlby kompletny(duzy tak ze 3") przelot i jakis dobry tlumik koncowy ale...to i tak nie subaru Brakowac bedzie psssyyyyt
Przecież wiadomo że w 1,4 ze stożkiem nie będzie takie samo jak w Subaru
chodziło mi że jest znacznie, głośny ryk jak ma się ten stożek niż bez, jak już kiedyś napisałem, zamontowałem stożek z czystej ciekawości bo z 1,4 to on rakiety na pewno nie zrobi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum