Jak nie pali, to albo nie ma paliwa, albo iskry, ewentualnie iskra jest w złym momencie - ale to sie raczej nie zdarza we wtryskowcach. Jeżeli czuć paliwo, to trzeba obadać kabelki od cewki, czy się nie odłączyły/przerwały - czyli po prostu patrzymy. czy mamy zapłon
z kablami wszystko ok chyba bo tylko rano nie odpala ,wziałem na popych zapalił i wszystko ok pali normalnie przez dzien rano przychodze i bach nie odpali
[ Dodano: Pon Mar 01, 2010 17:18 ]
ma ktos jakis pomysł co by to mogło byc??
Sonda nie bierze udziału w pracy silnika gdy jest zimna. Musi osiągnąć temperaturę około 800 stopni, a to trochę trwa. Rozruchem silnika rządzą inne prawa.
wczoraj mechanik z serwisu rovera przy przeglądzie mi mówił że jakiś króciec jak puszcza paliwo to roverek nie chce rano odpalać , jak usłyszałem ze u mnie nie jest źle to nawet nie podejmowałem tematu ale pokazywał gdzieś między silnikiem a grodzią ale ze była to moja pierwsza i ostatnia wizyta w tym serwisie to już pewnie nie dowiem się o czym dokładnie mówił
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum