Witam wszystkich szukałem tematów ale nic podobnego do mojego problemu znalezc nie moglem..
Wskazowka predkosciomierza skacze w dziwny sposob i wraca do polozenia zera podzas postaju i wrzuceniu np. 1 rosnie do 120 km/h i opada, podobnie jest podczas jazy i zmiany biegow wskazowka skacze. Problem tylko przy zmianie biegow, przy jezdzie licznik wskazuje ok..
Moze ktos mial podobny problem i wie jak pomoc. Dodam ze ponad rok temu wymieniana byla skrzynia biegow ale od tamtej pory dopiero teraz cos szfankuje.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Mar 02, 2010 19:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja myśle że masz problem z przewodami do impulsatora (przerabiałem to pare dni temu) przewody te są w pobliżu drązka do zminy biegów na skrzyni, moze są gdzieś tam przetarte.
Pomógł: 21 razy Dołączył: 17 Maj 2009 Posty: 614 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Wto Mar 02, 2010 22:39
bzdura, rozkręć liczniki a wszystkiego się dowiesz Tam jest taki bajer (nie wiem jak to nazwać) poruszasz popsikasz i ma być
_________________ Super wypas za małą kasę i oczywiście całkiem młode autko? Tylko Rover Ludzie skoro pomagamy to doceniajcie to opcją pomógł bo przestaniemy
ale kolego DANTE79R co to za bajer jak wyglada. moze cos wiecej na ten temat:)
[ Dodano: Sro Mar 03, 2010 17:31 ]
piotr8 to by miało sens gdyż podczas wrzucania biegow sie tak dzieje. Posprawdzam to przy najblizszej okazji. Dzieki:)
[ Dodano: Sob Mar 20, 2010 09:41 ]
Przyczyna znaleziona. kabelek przy kostce wpiętej do impulsatora jest naderwany. W efekcie sprawdzania zostal calkiem przerwany i licznik nie dziala..
[ Dodano: Wto Mar 30, 2010 20:22 ]
Problem rozwiązany.Przyczyną skakania licznika byl jeden z naderwanych kabelkow w efekcie urwal sie calkiem i licznik zamarl.
podsumowujac obylo sie bez kanalu lecz ta kostka jest nierozbieralna wiec pojechalem na szrot i zalatwilem taka sam stara wycialem i zalutowalem kabelki z niowej kostki to tych z samochodu i wszystko gra:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum