Co sądzicie o zwiększeniu dawki paliwa i podkręceniu turbiny[a propo tej turbiny to gdzie się ją zwiększa,pytam z czystej ciekawości]Na pompie tam u góry,jest taka złota pokrywka pod nią jest śrubka zwiększająca kopa w zakresie,zanim turbo zaczyna działać.Powiedzcie mi czy jest sens tym wszystkim regulować.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Mar 03, 2010 21:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Na pompie tam u góry,jest taka złota pokrywka pod nią jest śrubka zwiększająca kopa
Aha rozumiem ze na pompie planujesz podkręcić dawkę.... Powodzenia młoteczek ci się smyknie za duże przeciągniesz kopułkę zapalisz auto i przykład rozbieganego silnika jak znalazł biorąc pod uwage ze wiesz w którą strone poruszyc kopułkę w ogóle... Wiec nie bierz się lepiej za to sa inne dużo skuteczniejsze metody podlania tłoków. A pozatym nie ten dział jak pisał ci Remi55, tak wiec najpierw poszukaj/poczytaj i na koncu zadaj pytanie (w temacie )
Twoim zdaniem najlepiej nic nie ruszać??.Zostawić wszystko fabryczne
zostaw ten silnik w spokoju, to jest diesel i to ma jeździć a nie zapie...
jak kupiłem swojego to też myślałem co tu zrobić, jakieś chipy sripy ale doszedłem do wniosku że nie warto bo szkoda silnika a tym bardziej ingerować w ustawienia pompy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum