Wysłany: Czw Mar 04, 2010 21:07 [R220SDi 98r] Jak wyregulować hamulec ręczny?
Witam wszystkich. Moje pytanie tak jak w temacie. Mam Roverka 220 SDi i nie wiem jak wyregulować hamulec ręczny. Nie mówię tu o regulacji i naciąganiu śruby przy popielniczce z tyłu, chodzi mi o jakąś regulację przy kołach jeśli takowa w ogóle jest i jak to się robi. Jeśli może mi ktoś pomóc proszę pisać.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Mar 04, 2010 21:07 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
danielszel, A co chcesz wyregulować przy kolach. Jak nie trzyma na zaciskach przy tarczy to do regeneracji się nadają zaciski Nic tam nie wyregulujesz jak na lince regulowałeś.
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
zdejmujesz beben i masz tam "samoregulacje" takie zębate pokrętło które krecisz w prawą strone i rozszerza szczeki albo skończyły Ci sie już szczęki wiec trzeba wymienić.
No tak, ale skoro piszesz, że jest tam "samoregulacja" to czy nie powinna się ta regulacja odbywać samoczynnie, po to chociażby, żeby nie trzeba było zdejmować bębnów i samemu regulować?
No tak, ale skoro piszesz, że jest tam "samoregulacja" to czy nie powinna się ta regulacja odbywać samoczynnie, po to chociażby, żeby nie trzeba było zdejmować bębnów i samemu regulować?
oczywiście, tylko że to wszystko działa jak jest sprawne i czyste, a jak jest już trochę rdzy, to niestety samoregulacja jaka jest w hamulcach bębnowych szybko ustępuje
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
dołącze się do tego postu.
Też mam problem z ręcznym od samego początku jak tylko kupiłem mojego Roverka wymieniłem szczęski w bębnach i jedną linke do ręcznego bo druga była dobra bo ja rozebrałem i wyczyściłem i chodziła dobrze jakiś czas ręczny był dobry ale teraz znowu nie trzyma reg. linki nic nie daje wymieniana linka widze że ciągnie ale druga co czyściłem sie chyba zapiekła więc trzeba wymienić ale dziwi mnie to że jak zaciągne ręczny to nie ma żadnej reakcji.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum