Wysłany: Czw Mar 04, 2010 19:33 [R75] Rolki napinacza+obroty
Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witajcie
Zacznijmy od tego że spacjalnej wiedzy techniczej o tym co znajduje sie pod maską mojego Roverka nie posiadam, więc stąd to pytanie..
Coś bardzo głośno chodzi mi pod maską, byłem u mechanika który stwierdził że to rolka napinacza paska alternatora, i rolka napinacza paska wspomagania, są zużyte i do wymiany, mam je kupić i podjechać na wymiane.. i tutaj zaczynają sie schody, w necie znalazłem pase tych rolek, problem tylko w tym że nie mam bladego pojęcia które będą pasowały do mojego R 75 (1.8 benz, 99') ?
Jeżeli moglibyście coś wskazać będe mega wdzięczny
Chciałbym też zapytać czy to normalne że na 4 mam 2 tysiące obrotów przy prędkości 60 km/h, a na 5 2 tysiące obrotów przy prędkości 75 km/h ? zastanawia mnie to bo przy setce wchodze na ponad 3 tysiace..
Z góry wielkie dzięki za pomoc
Tomek
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Lis 30, 2010 00:14, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Mar 04, 2010 19:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Czw Mar 04, 2010 19:51
Niestety nie. Każdy robi wielkie oczy i kroi. Ja akurat sam naprawiam sobie, wiec za bardzo się nie orientuje. Jeżeli będziesz miał jakiś poważniejszy problem to napisz, a może kogoś polecę. Do drobnych spraw to każdy jest raczej taki sam. Oprócz tych chłopaków którzy po godzinach pracy w serwisach dorabiają w garażach. Najlepiej szukać kogoś takiego.
Jest na forum Pieta i dukat11 podpytaj ich jeżeli chodzi o Gdańsk.
Jest na forum Pieta i dukat11 podpytaj ich jeżeli chodzi o Gdańsk.
Ja też większość robię sam. No chyba że z czasem kiepsko. Czasem korzystam a AutoLeo na przeciwko carrefour'a na morenie. Ale nic grubszego u nich nie robiłem, głownie olej, filtry i hamulce.
Wysłany: Pią Mar 05, 2010 09:57
Może zrobimy zrzutę i wynajmiemy sobie garaż z kanałem i podnośnikiem gdzie będziemy grzebać sami przy naszych Roverkach. Potem otworzymy Service Rovera. Jest nas w Trójmieście około 15 z R75.
Może zrobimy zrzutę i wynajmiemy sobie garaż z kanałem i podnośnikiem gdzie będziemy grzebać sami przy naszych Roverkach. Potem otworzymy Service Rovera. Jest nas w Trójmieście około 15 z R75.
Tak właśnie o tym myślałem To byłaby całkiem niezła konkurencja dla Kuleszy
Witam, jakiś czas temu przy wymianie alternatora dostałem info od mechanika, że niedługo do wymiany będą rolki i pasek, mam nasłuchiwać. Od jakiegoś czasu zauważyłem, że auto po odpaleniu podczas wolnej jazdy trochę głośno chodzi.
Nie wiem, czy to już rolki? Czy wtedy jest jakiś specyficzny dźwięk/klekot?
Generalnie jak jadę autostradą to dźwięku nie słychać, występuje podczas dodawania gazu podczas wolnej jazdy (przynajmniej wtedy go słychać).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum