No cóż. Ja w sumie też miałem przygodę po powrocie ze spotu - 10 minut szukałem miejsca i w końcu z premedytacją zaparkowałem trochę za blisko skrzyżowania (jakieś 0,5m od chodnika i jakieś 6-7 m od przecięcia jezdni uliczek osiedlowych.
Rano niestety zastałem za wycieraczką wezwanie do Straży Miejskiej.
Udałem się tam pół godziny temu, bez ściemniania przyznałem się, że to ja i że rzeczywiście zaparkowałem nie najlepiej, powiedziałem, że wróciłem w nocy i, mimo dłuższych poszukiwań, lepszego miejsca nie znalazłem, pan stwierdził, że prawdopodobnie ktoś z osiedla wezwał SM (wezwania miało za wycieraczkami też kilka znacznie gorzej zaparkowanych ode mnie aut - np. jedno co zostawiło 40 cm chodnika dla pieszych albo gość, który zaparkował idealnie NA SKRZYŻOWANIU), ale po chwili rozmowy skończyło się na pouczeniu (zamiast 300 zł i 1 pkt. karnego).
I jak zwykle, w moim przypadku, wyszło, że da się takie rzeczy załatwić bez stresu i pozytywnie.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
I w większości przypadków, a właściwie we wszystkich, to wystarcza.
Cytat:
- Jest tu jakiś cwaniak?
- Ja jestem cwaniak.
- To od Was po piątce, a od cwaniaka dychę.
Naprawdę w 99% przypadków lepiej załatwiać sprawę widząc po drugiej stronie ludzi, niż cwaniakować.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
No to widzę że się udało ale to co się dzieje na tych osiedlowych parkingach to coś nie pomyślenia ja pod blokiem mam z 5 złomów stoi co już chyba z rok nie ruszali z miejsca,
Wczoraj już byłem pod Carrefourem ale niestety dostałem telefon i musiałem na Tarchomin jechać coś pozałatwiać
ale to co się dzieje na tych osiedlowych parkingach to coś nie pomyślenia ja pod blokiem mam z 5 złomów stoi
dla niektorych to zlom, a dla niektorych auto. U mnie pod blokiem tez stoi moich kilka samochodow.
Np. Swift, ktory czeka na sezon letni i oczywiscie jak stoi to trzeba cos zrobic i tak oto ktos mi zbil przednia szybe, lusterko i porysowal lakier. Bo stoi!!??
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
U mnie pod blokiem tez stoi maluch bez tylnej klapy i lamp, ale to jest czyjas wlasnosc i nie znaczy, ze wolno demolowac!
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
W mojej okolicy stał żuk i scierka. Tą ostatnią wywieźli jesienią, bo stała tuż przed przejściem dla pieszych. Była jeszcze polonia, która zarastała trawą, ale przed zimą zabrali
[ Dodano: Czw Mar 04, 2010 21:15 ]
Jak coś stoi, zawala drogę, niepotrzebnie zajmuje miejsce parkingowe lub poprostu nie komponuje się z krajobrazem to - zadzwonić na SM. Przyjadą, zdobią foto i po jakimś czasie auto zniknie
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ale jezeli jest zabezpieczone przed dostepem osob trzecich i jest prawidlowo zaparkowane to czemu maja holowac. A moze ja jestem zapalencem i zbieram juz rok na naprawe?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum