Wysłany: Sob Mar 06, 2010 19:38 [R 200 1,4 16v 97r] Problem z imobilajzerem ;/
Witam
Problem z imo pojawił się jakieś dwa dni temu, auto stało dobę w garażu potem chciałem je odpalić i jakieś 15min wciskałem guzik żeby wyłączyć imo w końcu odpalił i pojechałem, dzisiaj miałem to samo tylko że bite 30min męczyłem się żeby go wyłączyć;/
Próbowałem również wyłączyć go kodem ale coś jest nie tak.
Przetrzepałem wszystkie tematy dotyczące wyłączania imo kodem i nie znalazłem żadnego rozwiązania.
W czym może tkwić problem??
Kod mam z karty która była w instrukcji a wszystko robię wg tego schematu
http://forum.roverki.eu/f...roc_imo_898.jpg
czasami R tylko trąbnie. Po każdej próbie jak otwieram ostatecznie drzwi to zapala się dioda;/
POMOCYY
SPAMU¦
Wysłany: Sob Mar 06, 2010 19:38 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 248 razy Dołączył: 18 Cze 2009 Posty: 1651 Skąd: Maciejowa, Nowy Sącz
Wysłany: Nie Mar 07, 2010 10:59
Przy problemach z pilotem to może być już bateria na wykończeniu, chyba że masz centralny i on otwiera się z pilota bez problemu to problem w centralce imo. Jeśli chodzi o kod wpisywany kluczykiem może być problem z mikrowyłacznikiem w zamku lub też wspólnym problemem jest włąśnie centralka imo. Pro-forma sprawdź jeszcze stan podłączenia masy do nadwozia i silnika a także połączenia klem - problemy z zasilaniem dają czasem różne dziwne skutki począwszy od dyskoteki świateł na braku rozruchu kończąc.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum